Bir dönem Bizans’tan Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İznik’te birçok gezilecek ve görülecek yer var. Ayrıca İstanbul’a yakın yerler arasında olması sebebiyle de İstanbuldan birçok kişi buraya gelmektedir. Hal böyle olunca da İznik nerede? iznik nasıl gidilir? iznik nerenin ilçesi? iznik yol tarifi? iznik ulaşım? iznik konum? iznik istanbul arası kaç km? iznik gezilecek yerler gibi sorular fazlasıyla sorulmaktadır.
Bu nedenle bizde İznik'e gitmeden önce İznik nerede? iznik nasıl gidilir? iznik hakkında bilgi? yol tarifi, ulaşım gibi konulara değindik. İznik Nasıl Gidilir İznik ,aynı adı taşıyan İznik Gölü'nün doğusunda,Yalova'nın güneyinde,Sakarya'nın güneybatısında, Bilecik'in batısında Bursa'nın kuzeydoğusunda yer almaktadır.
İznik Bursa il merkezine 77 km'dir. İstanbul'dan kara yolu ile kendi aracınızla yada Yalova İskelesinden Orhangazi'ye oradan da İznik'e giden servislerle, Bursa'dan kendi aracınızla yada Bursa terminalinden İznik'e giden servislerle şehre ulaşmanız mümkündür.
Bursa İznik arası yaklaşık 77 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
İstanbul İznik arası yaklaşık 198 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
Ankara İznik arası yaklaşık 385 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
Kocaeli İznik arası yaklaşık 106 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 40 dakika kadar sürmektedir.
Sakarya İznik arası yaklaşık 86 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 20 dakika kadar sürmektedir.
İZNİK GEZİLECEK YERLER
İznik'te sadece tarihe, doğaya ve huzura yer var. Yıllara meydan okuyan tarihi yapıları, İznik Gölü ve yemyeşil tabiatıyla İznik gezilecek yerler bu yazımızda.
Şehrin dört bir tarafını çevreleyen zeytin ağaçları, göz alabildiğine uzanan yeşil çehresi, İznik Gölü, muhteşem çinileri, yüzyıllara meydan okuyarak günümüze kadar gelmeyi başaran heybetli tarihi yapıları, her yanından rengarenk çiçekler fışkıran toprak yolları, Roma döneminden kalma sokaklarında ızgara düzeninin devam ettiği, meyve ağaçlarının süslediği bahçeli şirin evleri ile İznik gezilecek yerler listeniz için başlıkları sıralamaya başlayalım.
İznik gezilecek yerler listenizin en başına adını da verdiği İznik Gölü'nü ekleyebilirsiniz. Bu göl Türkiye'nin gölleri sıralandığında büyüklük bakımında 5. sıraya oturuveriyor. Doğanın sesini dinleyerek vakit geçirmek ve kendinizi tamamen doğanın kucağına bırakmak istiyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz. İznik'in güzelliğine güzellik, rengine renk katan İznik Gölü'nü görmeden ve fırsatınız olursa da gölde kano ya da tekne ile gezmeden dönmeyin.
Buram buram tarihin koktuğu sokaklarından hep bahsediyoruz ya şehrin merkezine ayak bastığınız anda sizi tarihi Ayasofya Müzesi ve cami karşılıyor. Artık cami olarak hizmet veren Ayasofya, Hristiyanlar için oldukça önemli bir yere sahip. Hatta Hristiyanlar 7.Ekümenik Konsil'in burada toplandığı düşünüyor.
Aziz Tryphonos Kilisesi, Koimesis Kilisesi ve Nikeia Antik Kenti iznikte gezilecek tarihi yerler arasındaki diğer önemli yapılardır.
İznik'in en ünlü camilerinden biri de Yeşil Cami. İznik Yeşil Cami, turkuaz rengi minaresinden adını alır. İznik'in en önemli sembollerinden biridir. Tarihi ve turistlik yerler arasında mutlaka gezilip görülmesi gerken bir yerdir.
İznik'e gittiğinizde önemli tarihi yapılardan biri de İznik Müzesi olarak hizmet veren Nilüfer Hatun İmareti'dir. Burayı da gezmeden dönmeyin derim. İznik'te gezilecek camiler ve türbeler arasında; Hacı Özbek Cami, Mahmut Çelebi Cami, Kırgızlar Türbesi, Sarı Saltuk Türbesi ve Ahiveyn Sultan Türbesi'ni İznik'te gezilecek yeler arasındaki listelerinize eklemeyi unutmayın.
İznik'in her adımı tarih kokan mükemmel bir ilçedir. Bunların başında hanlar ve hamamlarda yer almaktadır. İznik'teki en önemli hanlar ve hamamların başında Meydan Hamamı, İsmail Bey Hamamı, Rüstem Paşa Hanı ve Hacı Hamza Hamamı önemli tarihi han ve hamamların başında yer almaktadır.
İznikte gezilecek yeler arasında diğer önemli tarihi yapılar ise; surlar, Senatüs (Bizans Sarayı), tiyatro, Dörttepeler Tümülüsü, Hypoge, İstanbul Kapı, Lefke Kapı ve Böcek Ayazma'yı sıralayabiliriz. Ayrıca bu noktalarda bisikletinizle de keşif yapabilirsiniz. Unutmadan çini ile ünlü İznik'te kendi çininizi yaparak hünerlerinizi sergileyebilirsiniz.
Aşağıdaki soruların cevabı yukarıdaki yazımın içinde mevcuttur.
iznik nerededir * iznik'e nasıl gidilir * iznik'e ne zaman gidilir * iznik'te nerede kalınır * iznik'te ne yenir * iznik'te ne yapılır *iznik nasıl gidilir * iznik nerede gezilir * iznik nerede kalınır *iznik gölü nerede* iznik başkent*iznik tarihi yerleri*iznik nerenin ilçesi *iznik tarihi *iznik'te gezilecek görülecek yerler* iznik'te yapılacak şeyler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.