Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

13 Şubat 2019 Çarşamba

BURSA ULU CAMİ KAÇ KİŞİLİK



Bursa Ulu Cami Türk tarihinin en büyük ve en önemli yapıtlarından biridir. Yıldırım Beyazıt tarafından 1299 yılında yapımına başlanmıştır.  Bursa Ulu Cami kaç kişilik ile namaz kılınabilir. Bursa Ulu Cami Kaç kişiliktir. Bursa Ulu Cami kaç kişi kapasitesi vardır. Bursa Ulu Cami kaç metredir.

 Bursa Ulu Cami kişi ile namaz kılınabilir? Bursa Ulu Cami en fazla kaç kişiliktir? vb. bir çok soru sorulmaktadır. Bursa Ulu Cami kaç kişiliktir. Sorularına şimdi değineceğiz. Bursa Ulu Cami sırlarla dolu olup, halen tam olarak keşf edilmiş değildir. Bursa Ulu Cami günümüze kadar pek çok bilim insanları tarafından keşfedilmeye çalışılmıştır. Ama halen  içerisinde gizemi koruyan  önemli bilgiler olduğu düşünülüyor.


Bursa Ulu Cami Kaç Kişilik


Bursa Ulu Cami Türkiye'nin en büyük camisi unvanına sahiptir. Bu nedenle Bursa Ulu Cami 5000 kişilik kapaistelidir. Bursa Ulu Cami de 5000 kişi aynı anda namaz kılabiliyor. Bu da Bursa Ulu Cami'nin kapistesinin ne kadar olduğunu gösteriyor. Bu kadar çok kişinin aynı anda namaz kılabilmesi gerçekten harika bir yapıtın inşa edildiğini gösteriyor.

Bursa Ulu Cami Kaç Metredir


Bursa Ulu Cami ülkemizin en büyük namaz kılınabilecek camilerinden biri olmasının yanı çevresiyle de metre kare olarak çok büyüktür. Bursa Ulu Cami'nin toplam alanı 3165 metre karedir. Her yönüyle mükemmel bir yapıt olan, Bursa Ulu Cami gezilecek ve görülecek yerler arasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Bursa Ulu Cami Minberi için tıklayın. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot