Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Kasım 2018 Çarşamba

BURSA DA YAPILACAK ŞEYLER / FOTOĞRAFLI /



      Bursa Tophane Saat Kulesi 
Bursa'yı bilmeyen misafirlerin en çok merak ettikleri soru,  Bursa da yapılacak şeyler,  Bursa da neler yapılır? Bursa da gezilecek yerler? Bursa da nerelerde gezilir? Bursada gezilecek tarihi ve turistlik yerler? Bursa da gezilecek tarihi yerler? Bursa'nın gezilecek yerleri? Bursa'nın gezilebilecek en   guzel yerleridir. Gibi bircok sorular sorulmaktadir.
   Bursa Tophane manzara

 Bizde şimdi Yeşil Bursa da yapılacak şeyler  sorusuna cevap vereceğiz.  Bursa ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Hatta Bursa 2016 yılında yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye de 1.inci Dünya da ise 37.inci   şehir seçilmiştir.
                       Bursa Balibey Han 
Bursa da yapılacak şeyler  diye merak edenler için,  aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.  Aşağıdaki yazımı okuduktan sonra Bursa'yı günebilirlik gezilebilecek en önemli yerlerini gezebilirsiniz.
           Bursa Kalesi (Saltanat Kapısı)
Aslında Bursa'da yapılacak şeyler gittiğiniz aylara göre değişkenlik gösterebilir. İster denize girip Marmara Denizi'nin tadını çıkarabilir, isterseniz de Uludağ'da kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Eğer şehir merkezinde güzel vakit geçirmek isterseniz de Kültür Park, merinos parkı, Atatürk kent ormanı, sizin için harika bir alternatif olabilir.
                         Bursa Uludağ 
 Bunun haricinde Yeşil Bursa diye bilinen bu şehirde trekking yapmak için de pek çok güzel alan bulabilirsiniz. Bursa da yapılacak şeyler listenize,  Tarihi mekanları gezmek isterseniz eğer;  Bursa Kozahan, Bursa hanlar bölgesi, Bursa ördekli kültür merkezi, Bursa ulu cami, Bursa Pirinç han gibi Bursa merkezde yer alan tarihi yapıları gezebilirsiniz.
                                       
                          Uludağ Sarıalan 

 Bursa da yapılacak şeyler arasında  Bursa'nı manzarasını  seyretmek isterseniz eğer; Tarihi İnkaya çınarı, Uludağ Çobankaya mevkiini gezebilirsiniz. Buralar Bursa'ya tepeden bakan güzel yelerdir.
Ayrıca Bursa'nın Uludağ'ı kadar dağ yolu da oldukça meşhur.

                        Uludağ Milli Park 

Dağ yoluna çıkıp oradaki çay bahçelerinde şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Şehir için önemi büyük olan Botanik Park'ta bisiklete binebilirsiniz. Bursa'nın meşhur teleferiğine de binmeyi ihmal etmemelisiniz. Eğer Uludağ'a çıkmak istiyorsanız mutlaka teleferikle çıkmanızı tavsiye ediyorum.

                           İnkaya Çınarı  

Çünkü Bursa da yapılan teleferik dünyanın sayılı teleferikleri arasında yer almaktadır. Bursa da yapılacak şeyler listesine katabileceğiniz diğer tarihi yerler  ise, Balibey han, Tophane saat kulesi, Osmangazi ve Orhangazi Türbelerini de gezebilirsiniz. Bursa da gezilecek diğer yerler için sayfamı ziyaret edebilirsiniz. Bursa da neler yapılır?  tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot