Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Kasım 2018 Salı

BURSA'DA NELER YAPILIR? / FOTOĞRAFLI /


Bursa'yı bilmeyen misafirlerin en çok merak ettikleri soru,  Bursa da neler yapılır? Bursa da gezilecek yerler? Bursa da nerelerde gezilir? Bursada gezilecek tarihi ve turistlik yerler? Bursa da gezilecek tarihi yerler vs. Birçok soru sorulmaktadır. Bizde şimdi Yeşil Bursa da neler yapılır? sorusuna cevap vereceğiz.

                                               TARİHİ IRGANDI KÖPRÜSÜ 

Bursa ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Hatta Bursa 2016 yılında yaşanılabilir kentler sıralamasında Türkiye de 1.inci Dünya da ise 37  şehir seçilmiştir. Bursada neler yapılır diye merak edenler için,  aşağıdaki yazımı okumanızı tavsiye ediyorum.

                                    EMİR SULTAN CAMİİ 

Aslında Bursa'da yapacaklarınız gittiğiniz aylara göre değişkenlik gösterebilir. İster denize girip Marmara Denizi'nin tadını çıkarabilir, isterseniz de Uludağ'da kayak keyfi yaşayabilirsiniz. Eğer şehir merkezinde güzel vakit geçirmek isterseniz de Kültür Park sizin için harika bir alternatif olabilir.
                       
                                                YEŞİL CAMİİ 

Bunun haricinde Yeşil Bursa diye bilinen bu şehirde trekking yapmak için de pek çok güzel alan bulabilirsiniz. Tarihi mekanları gezmek isterseniz eğer;  Bursa Kozahan, Bursa hanlar bölgesi, Bursa ördekli kültür merkezi, Bursa ulu cami, Bursa pirinçhan gibi Bursa merkezde yer alan tarihi yapıları gezebilirsiniz.
                                          KOZAHAN

Ayrıca Bursa'nın dağı kadar dağ yolu da oldukça meşhur. Dağ yoluna çıkıp oradaki çay bahçelerinde şehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Şehir için önemi büyük olan Botanik Park'ta bisiklete binebilirsiniz. Bursa'nın meşhur teleferiğine de binmeyi ihmal etmemelisiniz.

                                             CUMALIKIZIK KÖYÜ 

Eğer Uludağ'a çıkmak istiyorsanız mutlaka teleferikle çıkmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Bursa da yapılan teleferik dünyanın sayılı teleferikleri arasında yer almaktadır. Ayrıntılı bilgi için Bursa da yapılacak şeyler için tıklayın. 

                                                      ULUDAĞ  
                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot