Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

30 Eylül 2018 Pazar

SAİTABAT ŞELALESİ





SAİTABAT ŞELALESİ

        Bursa'nın Saitabat köyü 130 yıllık bir Gürcü yerleşimi. Artvin'den göç eden Gürsü asılların kurduğu köy, Şelalesi, kanyonu, ormanı, çileği, kirazı,  ahududu ve doğal güzellikleri gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahiptir.  

         Saitabat şelalesi Bursa ili, Kestel ilçesine bağlı doğal güzellikleriyle zengin bir türistlik alandır. Bursa merkeze yaklaşık 25 km mesafededir.  Bursada gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir. Her yıl önemli oranda yerli ve yabancı türist  karşılar.

        Saitabat şelalesinin en büyük özelliği yarılmış kayalıklar arasında aşağı doğru oluk oluk her mevsim akmasıdır. Bursa halkının hafta sonu dinlenme mekanları arasında yer alır. Hafta sonları  şelaleye karşı kahvaltı yapmanın verdiği huzuru başka bir yerde bulamazsınız.

        Etrafı kuş ve su sesi yanı sıra temiz hava uğultusuyla adeta kendinizden geçeceksiniz. Bursada gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yer alır. Saitabat şelalesi piknik alanları oldukça fazladır. Piknik alanlarının yanı sıra, Saitabat Şelalesinde restaurantlar, cafeler mevcut. Hemen şelalenin üst tarafından çok geniş bir alan mevcut o kadar büyük bir alan ki futbol, voleybol, oyunlarının yanı sıra ziyaretçiler et mangal, köfte ızgara, semaver çay yaparak vakitlerini geçirirler.

       Eğer ben kendim pişirip kendim yiyemem diyorsanız ve şelalede ne yenir?  diye merak ediyorsanız, dere restauranta  kaşarlı, mantarlı alabalık yiyebilirsiniz. Bunun yanı sıra et ve pide çeşitlerini de yiyebilirsiniz. Dere restaurant derenin hemen üstünde kurulu bir mekandır.

       Saitabat şelalesi kestel merkeze yakın olması nedeniyle kestel halkının en yoğun uğrak mekanlarının başında gelir. Saitabat şelalesi aynı zamanda Saitabat köyü diye geçer. Saitabat şelalesi hakkında bilgi yeterince bulamazsanız Bursa Kestel saitabat köyü diye araştırabilirsiniz.

Saitabat köy halkı, genellikle ürettikleri yiyecek ve içecekleri şelale çevresinde açık pazar şeklinde satmaktadırlar.
       Kestel Saitabat şelalesine nasıl gidilir? diye sorarsanız geleceğiniz yere bağlı. Kestelden direk minübüsler ve otobüsler gelmektedir. Bursa merkezden de metroyla kestele kadar gelindikten sonra, aktarma yapılarak minübüs ve otobüslerle gelinebilir. Zaten münibüs ve otobüs durakları kestel metro durağının yanındadır.

       Bursa Kestel Saitabat şelalesinde konaklama yapmanızı tavsiye etmem, çünkü günebirlik gezilebilecek bir yerdir. Bursa kestel Şelale dışında gezilebilecek tarihi yerler bulunmamaktadır. Ama doğanın vermiş olduğu o muhteşem tabiatı gezmenizi tavsiye ederim. Bursa da gezilecek yerler için tıklayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot