Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

21 Şubat 2019 Perşembe

HARMANCIK GEZİLECEK YERLER - Osmanlı Kenti


Harmancık Nasıl Bir Yer?


Harmancık; Bursa iline bağlı bir ilçedir. Bursa'nın önemli ve şirin ilçelerinden biri olan Harmancık gezilecek yerler arasında her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Harmancık gezilecek yerler içinde bu kadar popüler olmasının en büyük nedeni doğa ile içiçe olmasından kaynaklanıyor.

  Krom madeni ile zengin olan Harmancık ilçesi ekonomi yönünden gelişmiş bir ilçedir. Harmancık ilçesinde gezilecek doğal güzelliğe sahip ve tarihi öneme sahip yerlerden biridir. Harmancık gezilecek yerler şunlardır.

Ilıcaksu Ilıcası: 


Harmancık ilçe merkezine 16 km mesafede yer alıp, Kendi ismini taşıyan Ilıcaksu köyünde yer almaktadır. Ilıcaksu  suyunun sıcaklığı  45 derece olup,  romatizmalı hastalıklara, egzama gibi cilt ve deri hastalıklarına, kireçlenme, kadın hastalıkları ve göz hastalıklarına iyi gelmektedir. Bu tür hastalıklara iyi gelmesi nedeniyle, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.  Harmancık gezilecek yerler arasındaki listelere eklenmelidir.

Harmancık Hamamları 


Ilıcaksu Köyünde Hamamlar Tepesi olarak anılan mevkide tarihi hamamlar bulunmaktadır. Bu hamamların hasar görmüş olmakla beraber içerisinde yine birçok hastalığa iyi geldiği söylenen şifalı suları bulunmaktadır. Harmancık gezilecek yerler arasındaki listelere mutlaka eklenmelidir.


Harmancık Murat Çelebi Camii: 


Osmanlı Padişahı Murat Çelebi zamanında inşaa edilmiş olup, bünyesinde tarihin birçok kalıntılarını sergilemektedir. Harmancık ilçesine bağlı Nalbant Köyünde yer almaktadır. Harmancık ilçe merkezine son derece yakın olup, buraya gelen ziyaretçilerin Murat Çelebi Camii'sni ziyaret etmek için Nalbant Köyüne de mutlaka gidip, bu tarihi yapıyı gezmektedirler.

 Dikdörtgen planlı, hükümdar mahfili ve kendine özgü modern bir minbere sahip mimari açıdan zengin bir camidir. Caminin iç ve dış duvarları kabartma tekniği ile bitkisel ve geometrik motifler ile bezenmiştir. Murat Çelebi Camii eşsiz mimarisi ve köklü tarihi ile Harmancık gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Harmancık Tarihi 


Harmancık'ın kuruluşu Osmanlı Devleti'nin kuruluşuna tekabül eder. 1324-1325 yıllarında Adronosun (Orhaneli) fethinden sonra oluşmuştur. Tarihi Adronos Kenti, Roma imparatoru Hadrianus tarafından kurulmuştur. 6 Eylül 1922 tarihinde, Harmancık Yunan işgalinden kurtulmuştur.



 Harmancık Nerede? Nasıl Gidilir? Yol Tarifi 


Harmancık; Domaniç ve Tavşanlı, batısında Gökçedağ istasyonu ve Dursunbey ilçesi, kuzeyinde Keles ve Orhaneli, güneyinde Simav ilçeleri ile çevrilidir. Kütahya - Bursa- Balıkesir illerinin kesiştiği noktada yer almaktadır. Bursa’ya uzaklığı 96 km, yüzölçümü ise 365 km2'dir. Bursa merkeze bağlı olan Küçük sanayi metro istasyonundan toplu taşıma araçları ulaşım sağlamaktadır.

Harmancık Neyi Meşhur? Yeme İçme- 


Harmancık gezilecek yerler listenizi  gezdikten sonra biraz yoruldunuz, karnınız da acıktı ve Harmancık neyi meşhur? yeme içme olarak diye düsündünüz? Harmancık'ta yeme içme olarak mutlaka köfte ve pide yemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Harmancık köfte ve pideleri çok lezzetli olup, Harmancık ile özdeşleşmiş yemeklerden biridir.


Harmancık Köyleri 


İlçenin toplam 22 köyü bulunmaktadır. Bunlar; Akpınar, Alutça, Balatdanişmend, Bekdemirler, Çakmak, Çatalsöğüt, Dedebali, Delicegüney, Dutluca, Gedikören, Gökçeler, Gülözü, Harmancıkakalan, Hopandanişmend, Ilıcaksu, İsaklar, Kışmanlar, Kocapınar, Kozluca, Nalbant, Okçula ve Yeşilyurt'dur.

Harmancık Panayırı


Harmancık ilçesi ve köylerinden el işlerinin ve kendi ürettikleri yiyecekleri her yıl 5 ağustos tarihlerinde satmak ve sergilemek için kuruldukları pazara Harmancık Panayırı denmektedir. Bu tarihlerde yolunuz Harmancık'a düşerse birbirinden lezzetli yiyeceklerin yanı sıra binbir emekle yapılan el işleri görme şansınız olur. Harmancık gezilecek yerler içinde görülmesi gereken yerlerden biridir.

Harmancık Karaca Göleti 


Karaca göleti doğayla içiçe muhteşem bir doğa güzelliğidir. Karaca göleti çevresinde mevsiminde birbirinde lezzetli ve büyük mantarları toplayabilirsiniz. Harmancık gezilecek yerler içinde Karaca Göleti mutlaka gidip görmenizi tavsiye ederiz.

 Harmancık  Otel Pansiyon Kalacak Yer- Konaklama-


Harmancık ilçe merkezinde konaklamak için kalacak yer alternatifi pek bulunmamakla beraber, öğretmen evleri ve küçük pansiyonlar bulunmaktadır. Daha iyi bir konaklama için Bursa merkezde kalmanızı tavsiye ederim.  Harmancık gezilecek yerler yazımız bu kadar:=








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot