Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Şubat 2019 Pazar

BÜYÜKORHAN GEZİLECEK YERLER- Doğa harikası !!!



 Büyükorhan Bursa’ya bağlı doğayla içiçe çok güzel bir ilçedir. Büyükorhan ilçesi Bursa il merkezine 81 km mesafe olup,  Büyükorhan ilçesi ormanlarla kaplı yeşil, şirin bir ilçedir. Büyükorhan  gezilecek yerler arasında Bursa'nın en çok turist ağırlayan ilçelerinin başında yer alır. Büyükorhan gezilecek yerler şunlardır.

BÜYÜKORHAN TARİHİ 


1321 yılında “Orhan Gazi” tarafından Osmanlıların eline geçen bölgenin adının da “Orhan-ı Kebir“ olarak kabul edilmişti. Fethinin Orhan Gazi tarafından yapılması ve ilçe statüsüne kavuşması ile Büyükorhan unvanını almıştır. Osmanlıların elinde geçmeden önce Bizanslıların hâkimiyetinde olmaktaydı.

İlçenin ekonomisinin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılığa dayalıdır. İlçenin büyük bir kısmı kullanıma elverişli tarım arazisinden çok, ormanlık alan olmaktadır. Diğer ilçelerle olan bağlantısını ise çok kolay olmadığından, ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe kendini pek geliştirememiştir. Ama Büyükorhan gezilecek yerler arasında önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.


BÜYÜKORHAN GÖRÜLECEK TARİHİ YERLER 


Bayındır Mağarası:


 Büyükorhan ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunan Bayındır Köyünde yer almaktadır. 1 km uzunluğunda 700 metre derinliğinde olan Bayındır Mağarası sarkıt ve dikitlerden oluşmaktadır. Mağara'nın biraz karanlık olması sebebiyle gezinti yapmak biraz sıkıntılı olabilir. Yine de Büyükorhan gezilecek yerler arasında mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir.


Görecik Yaylası: 


Büyükorhan ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Ormanlarla kaplı olan Görecik Yaylası temiz havası ve yeşil  doğası ile harika bir doğa güzelliğe sahiptir. Bursa'lılar hafta sonu burayı piknik ve dinlenme merkezi olarak görmektedir. 

Yerli ve yabancı turistlerin gözde yeri olan Görecik Yaylasında her yıl haziran ayında Türkmen ve Yörük Festivalleri düzenlenmektedir. Şenlik havasında geçen bu festivallere katılıp keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Büyükorhan gezilecek yerler arasında Görecik yaylası önemli bir doğa güzelliğe sahiptir.

Derecik Bazilikası: 


Büyükorhan ilçesine 7 km uzaklıkta yer alır.  Köy halkı tarafından bulunan Derecik Bazilikası  M.S. 2. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.  Burada inşa edilmesinin en büyük nedeni ise, toplumsal tabakanın burada yer almasından kaynaklanıyor.  Arkeolojik çalışmalar sonucunda tamamen ortaya çıkarılan bazilikayı her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Büyükorhan gezilecek yerler arasındaki  listenize ekleyebilirsiniz.

Düğüncüler Hamamı:


 Büyükorhan ilçe merkezine 30 km uzaklıktadır. Düğüncüler Çayının hemen yanında bulunan Düğüncüler Hamamında kullanılan su ve çamur banyoları çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir. Burada bulunan hamam, doğa güzellikler ve şifalı sular hastalıkları tedavi edildiği söylenir. Ayrıca Düğüncüler Çayının çevresinde bulunan yeşil alanda piknik yapabilirsiniz. Buranın manzarası ve doğası size huzur ve mutluluk verecektir. Düğüncüler Hamamı  Büyükorhan gezilecek yerler arasında önemli bir yerdir.

Büyükorhan Şenlik Festival Pazar


Tarihi Cuma Pazarı
Büyükorhan Görecik Şenliği
Görecik Çilek Festivali
Görecik Yaylası Yörük ve Türkmen Şenliği Festivali


BÜYÜKORHAN  NEREDE? NASIL GİDİLİR? HANGİ ŞEHİRDE? 


Büyük Orhan Bursa ili, bağlı bağlıdır. Büyükorhan ilçesi olup, Bursa merkeze 82 km mesafade bulunmaktadır. Büyükorhan'a ulaşım küçük sanayi metro istasyonunun yanında otobüs ve dolmuşlarla sağlanabilir.

Büyükorhan Otel Pansiyon Kalacak Yer- Konaklama-


Büyükorhan Belediye Oteli ((0224) 841 21 42)
Büyükorhan Öğretmen Evi ((0224) 841 24 11)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot