Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Şubat 2019 Pazar

BURSA ULU CAMİ ÖZELLİKLERİ


Bursa Ulu Cami yapımı ile ilgili birçok soru sorulmaktadır. Bursa Ulu cami özellikleri? Bursa Ulu Cami'nin özellikleri? Bursa Ulu Cami'nin en belirgin özelliği? Bursa Ulu Cami'nin en büyük özelliği? gibi sorulara şimdi değineceğiz?

Bursa Ulu Cami, Osmanlı Sultanı I. Bayezid Niğbolu savaşını kazandıkları takdirde Bursa'ya 20 Cami yaptıracağına söz vermiştir. Niğbolu Seferi'nden sonra, dönemin en ünlü mimarlarından Ali Neccar'a  802 (1399) tarihinden yaptırmıştır. Bu  tarih  caminin inşa tarihi olarak kabul edilir. Cami'nin yapımı 3 yıl sürmüştür.

BURSA ULU CAMİ ÖZELLİĞİ 

Ulu Cami’yi diğer büyük camilerden ayıran dört ana özellik vardır.

• Osmanlı’da yapılan ilk CAMİ’İ KEBİR olması.

• 20 kubbeli olması.

• İçinde büyük bir şadırvana sahip olması.

• Çok zengin Hat Sanatı örneklerine sahip olması.13 ayrı yazı karakteri ile, 41 ayrı Hattat tarafından yazılmıştır; askılı ve sabit toplam 192 hat levhası bulunan cami bir nevi Hat Sanatları Müzesi gibidir. (Şu anda 9 ayrı yazı karakteri ve 21 sanatkarın 132 adet yazısı bulunmaktadır.)

 Duvar kalınlıkları yer yer 2m’den fazladır.

• 3 ana kapısı vardır. Bunların dışında 1740 yılında açılan 200 yıldan fazla kullanıldıktan sonra kapatılan, Hünkar Kapısı olarak adlandırılan kapı da 4. kapı olarak kullanılmıştır.


BURSA ULU CAMİ NEREDE? NASIL GİDİLİR? Ulaşım 


Açık Adresi:  Nalbantoğlu Mh, Atatürk Caddesi Heykel / BURSA
Nasıl Gidilir? : Bursa Atatürk caddesinde yer alan Ulu Cami, otobüs terminali üzerinden ulaşmak isteyenler için oldukça yakındır. Otobüs terminalindeki minibüslerle Atatürk Caddesi Ulu Cami mevkisine varmak 15 dakikadır. Kendi arabasıyla ulaşmak isteyenler Bursa merkeze ulaştıktan sonra Cemal Nadir caddesi kuzey yönlü ilerleyerek, Atatürk Caddesine ulaşacaklardır.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot