Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

23 Şubat 2019 Cumartesi

BURSA NİLÜFER GEZİLECEK YERLER- ELİT KENT :)) fotoğraflı


NİLÜFER NASIL BİR YER?


Nilüfer  ilçesi Bursa'ya bağlı son derece gelişmiş önemli ilçelerden biridir. Bursa Nilüfer gezilecek yerler arasında en çok eğlence mekanları ile ön planda yer almaktadır. Bursa Nilüfer gezilecek yerler arasında tarihi yerlerin çok az olması sebebiyle turistlik açıdan fazla gelişmemiştir.

Uludağ Üniversitesi'nin bu ilçede olması ayrıca gelişmesine katkı sağlamıştır. Bursa Nilüfer gezilecek yerler içinde en çok Görükle dediğimiz üniversitenin olduğu yerde yoğunluk göstermektedir. Bunun yanı sıra FSM bulvarınında ilçenin en kalabalık eğlence mekanlarının olduğu yerlerdir.

Bursa Nilüfer de gezilecek yerler içinde FSM en çok tercih edilen yerlerin başında yer almaktadır.  Ayrıca Nilüfer de bulunan bir çok Avm'de mevut olup, gezilecek yerler içinde en büyük alternatifler arasında yer almaktadır.

Bursa Nilfer adını, Orhan Gazi'nin eşi "Nilüfer Hatun"dan gelmektedir. Haziran 2016'da Avrupa'da bulunan yaklaşık 27.000 belediye arasından 12 belediyeye Avrupa Konseyi tarafından verilen 'Avrupa Diploması'nı almıştı. Yani Nilüfer ilçesi Avrupa'nın sayılı ilçeleri arasında yer almaktadır. Bursa Nilüfer gezilecek yerler şunlardır.

Ayvaini Mağarası: 


Nilüfer ilçesinin Ayva Köyünde bulunan bu mağara;  Doğal olaylar sonucu oluşan Ayvaini Mağarası,  Türkiye’nin en uzun ikinci mağarası ünvanına sahiptir.  Ayvaini Mağarasına giriş iki koldan sağlanmaktadır. Ayvaini Mağarası içinde akan Karadonlu Deresi beraberinde birçok gölet oluşturmaktadır.

 Ayvaini Mağarası; boyunca akan Karadonlu Deresi Ayva Köyü çıkışında da çok güzel bir şelale oluşturmaktadır. Ayvaini Mağarası içinde bulunan sarkıt, dikit ve damlataşları ile mükemmel bir görüntü sergilemekte olup, Bursa Nilüfer gezilecek yerler içinde görülmesi gereken yerlerden biridir.


Gölyazı Köyü: 


Nilüfer ilçesinde Uluabat Gölünün kıyısında Uluabat Gölü üzerine kurulu şirin ve küçük bir yarımada olan balıkçı bir köydür. Eskinden  Apollon Krallığı‘nın başkentiymiş. Daha sonra farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve günümüze kadar varlığını devam ettirmiştir.

Köy halkının geçim kaynağı balıkçılıktır. Gölyazı köyü'nde Aziz Panteleimon Kilisesi'ni -Ağlayan Çınar'ı ve Uluabat gölünü mutlaka gezilip görülmesi gereken önemli yerlerden biridir. Bursa Nilüfer gezilecek yerler arasında en çok turist ağırlayan yerlerden biridir.

Ağlayan Çınar:


 Nilüfer ilçesinin Gölyazı Köyünde yer almaktadır.  Gölyazı Köyünün önemli bir sembolü olan Ağlayan Çınar 730 yıllık tarih bulunan ve üzerinde gözyaşına benzeyen, ağacın akan gözyaşları harika bir doğa güzelliğini yansıtmaktadır. Ağlayan çınar isminin buradan geldiği rivayet edilir. Bursa nilüfer gezilecek yerler arasında gezilip görülmesi gereken bir yerdir.

Misi köyü: 


Misi köyü Bursa merkeze 19 km mesafe de yer almaktadır. Nilüfer Çay'ının geçtiği yerin kenarında bulunmaktadır.  Misi köyü  2000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Keşfi milattan sonra 183 yılında Alex tarafından keşfediliyor.Misi köyü gezilecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir.

 Misi köyü hem tarihi yapısıyla hem doğa yapısıyla Bursa'nın en çok ziyaret edilen köylerinden biridir. Misi köyünün eski adı 'Mysia' olduğu rivayet edilir. Bursa Nilüfer gezilecek yerler içinde, Misi köyde aşağıdaki yerleri gezebilirsiniz.

Kavacık Sultan Yatırı; 


Misi köyü karşısında bulunan kayalıkların arasında yer alıyor. Bir rivayete göre bölgeden akan çeşme suyunun Kavacık Sultan yatırının göz yaşları olduğu söyleniyor.

Etnografya Evi Müzesi; 


İçerisinde köy halkın yöresel kıyafetlerinin sergilendiği bir yer olmakla beraber, karagöz ve hacivat oyun perdelerinin sergilendiği bir yerdir. Mutlaka gezip görülmesi gereken bir yer.

Çocuk Kütüphanesi; Okuldan sonra çocukların gidip ders çalıştığı ve zaman geçirdiği örnek bir kütüphanedir. Burası ülkemize örnek olacak nitelikte bir kütüphane olup, Bursa nilüfer gezilecek yerler arasında mutlaka gezmenizi tavsiye ederim.

Hüdavendigar Kent Parkı 


Bursa Hüdavendigar Kent Parkı; Nilüfer ilçesinde yer alıp, çok büyük bir alana sahiptir. İçerisinde çocuklar için oyun parkı, yürüyüş panjuru ve bisiklet yolu bulunan çok alternatifli bir parktır. Nilüfer de yaşayanlar hafta sonu kafa dinlemek için buraya akın etmektedir. Yemyeşil bir alanda kurulan parkı, Nilüfer de gezilecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir. 

Dağ Yenice Göleti 


Nilüfer  ilçesinde bulunan bu göleti her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Burada kamp ve piknik alanları mevcut olup, göletin karşısında harika bir manzara eşliğinde, güzel vakit geçirebilirsiniz. 

Nilüfer Nerede? Nereye Bağlı? Nerenin İlçesi?


Nilüfer Bursa iline bağlı en  önemli ilçelerden biridir. Bursa'nın batısında yer alan Nilüfer, Bursa merkeze 20 km uzaklıktadır. Bursa'nın en büyük ilçeleri arasında 3. sırada yer almaktadır.

Nilüfer Nasıl Gidilir?


Nilüfer Bursa merkeze çok yakın olup, terminal ve şehir merkezinden ulaşım son derece rahattır. Ayrıca metro güzergahında yer alıp, 5 dk bir toplu ulaşım araçlarıyla ulaşım sağlamak mümkündür. Kendi aracınız ile izmir yolunu takip ettiğiniz takdirde, Nilüfer'e ulaşım çok rahat sağlayabilirsiniz.

Nilüfer Neyi Meşhur? Nilüfer de Ne Yenir?


Bursa Nilüfer de Bursa ile özdeşleşen İskender kebabı yiyebilirsiniz. Bursa da ve Nilüfer de en çok tercih edilen yemeklerin başında yer almaktadır.

Bursa Nilüfer Otel- Pansiyon- Konaklama-


Bursa Nilüfer de otel ve pansiyon alternatifleri pek fazla olmamakla beraber, mevcut olan otel ve pansiyonların fiyatları ise çok yüksektir. Bu nedenle Bursa merkezde otel ve pansiyon bakmanızı ve merkezde konaklamanızı tavsiye ederiz. Osmangazi gezilecek yerler için tıklayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot