Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

11 Kasım 2018 Pazar

KELES KOCAYAYLA / ŞENLİKLERİ/FESTİVALİ/ KAMP/



Bursa da gezilecek yerler arasında Keles Kocayayla mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir. Öyleki Keles Kocayayla'yı gezmek için her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Keles Kocayayla gezilecek yerler içinde bu kadar önemli olmasının en büyük nedeni ise her yıl yapılan Kocayayla şenlikleri, Kocayayla festivali, Kocayayla da kamp, Kocayaylda piknik alanların çok fazla olmasıdır. Zaten Keles Kocayayla Türkiyenin'nin en büyük yaylarından biridir.

Keles Kocayayla Tarihi 


Keles Kocayayla, Bursa’nın en eski ilçelerinden biri olan Keleste bulunmaktadır.  Keles Kocayayla’nın Osmanlı tarihi önemli bir yere sahiptir.  Bazı tarihçilere göre Keles Kocayayla Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin zamanında konakladığı yerlerden biridir. Bölgede yer alan ve su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşıladığı bilinen Nilüfer Çayı’nın adının Orhangazi’nin eşi olan Nilüfer Hatun’dan geldiği düşünülmektedir.

 Kimi görüşlere göre Kocayayla, Orhan Gazi ve Nilüfer Hatun’un evlendikleri yerdir.  Yeşile, oksijene ve huzura boğulacağınız bir yer Kocayayla. Yaklaşık 400.000 m2 lik bir alanı ifade eden Kocayayla günümüzde ilçe halkının yanında bütün Bursa’nın en fazla rağbet ettiği piknik alanı durumundadır. Bursa halkının hafta sonları en çok dinlemek ve piknik yapmak için tercih ettiği alanlardan biridir.

Keles Kocayaylanın çok büyük olması nedeniyle yer sıkıntı bulunmamaktadır. Keles Kocayayla; Bursa’ya 70 km uzaklıkta, Keles’te bulunan yaylada piknik, doğa yürüyüşü ve kamp yapabilirsiniz. Piknik alanında, mangal yerleri, tuvaletler, çeşmeler ve büfe bulunuyor.

Keles Kocayayla Festivali


Keles Kocayayla da yazın genellikle  Türk Dünyası spor oyunlarında, atlı sporun birçok çeşidini, okuçuluk sporunu, güreş müsabakalarını izleyebilirsiniz.  Ayrıca, bu şenlikler için 16 Türk devletini temsilen 16 dev Türkmen çadırı bulunuyor.  Bölgede gerçekleşen bir diğer festival ise Enduro motosiklet festivali.  Bursaya geldiğinizde, kalmak isterseniz,  Bölgede ücretsiz karavan kampı bulunuyor. Bursa istediğiniz kadar kalma şansınız vardır.

Keles Kocayayla Şenlikleri 


Kocayayla’da belirli dönemlerde etkinlikler düzenlenmektedir. Geniş bir doğa manzarasına sahip bölgede kamp kurmak için cüzi ücretler ödenmektedir. Keles Kocayayla’da kamp alanı dışında çocuklar için parklar, sporseverler için spor alanları,  Keles Kocayayla piknik alanı ve  restoranlar bulunmaktadır. Bölgede bulunan ağaç evler de konaklama açısından denemeye değerdir. Kocayayla aynı zamanda Marmara’nın en yüksek yaylası olma özelliğine sahiptir.  Yeşilin bol olduğu Keles ilçesi özellikle lezzetli kiraz ve çilekleriyle anılmaktadır.


 Keles Kocayayla’da Gezilecek Yerler


Kocayayla’da güzel vakit geçirmeniz için yemyeşil doğasıyla büyük alanlar mevcuttur. Kamp yapma keyfi dışında, Keles’te gezilecek yerler arasında Baraklı göleti, Keles deresi, Tepel geçidi gibi yerler bulunmaktadır. Bunun yanında yaz aylarında düzenlenen renkli Keles kiraz festivalini ve düzenlenen diğer etkinlikleri kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Keles Kocayayla Türkiyede en güzel ve doğal kirazların yetiştirildiği yerdir.

Keles Kocayayla  Nasıl Gidilir? Yol Tarifi 

Bursa’da Nilüfer  Beşevler ilçesine ulaştıktan sonra, Orhaneli-Keles yolunu gösteren tabelalerı göreceksiniz, daha sonra Keles yolunu takip edip, merkeze 1 km kala sola tabelaların gösterdiği yola döneceksiniz. 5 dk içerisinde Kocayayladasınız.

Keles Kocayayla  Ulaşım

Kocayayla, Bursa merkezine yaklaşık 70 km uzaklıktadır.  Kocayayla’ya özellikle batı garajından kalkan ve Keles’e giden dolmuşlarla kolayca ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gidecekseniz eğer, Bursa’dan Keles ilçe merkezine giderken, (1 – 2 km kala) Yemişen yolunun sağından sonra  yaklaşık 5 km yol sonunda  Kocayayla’ya ulaşabilirsiniz.

Keles Kocayayla Konaklama

Kocayaylada konaklama hizmetleri mevcut değildir. Ancak Keles merkeze ve Bursa merkeze ait otel ve pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.  Kocayayla’da konaklamak için karavan, kamp kurma veya ağaç evlerini tercih edebilirsiniz. Trilye gezilecek yerler için tıklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot