Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

6 Kasım 2018 Salı

KAPLIKAYA CAZİBE MERKEZİ / FOTOĞRAFLI /


Bursa da gezilecek yerler arasında önemli bir cazibe merkezi olan Kaplıkaya Cazibe merkezi;  Bursa'nın yıldırım ilçesinde bulunmaktadır. Kaplıkaya Cazibe merkezi;  2011 yılında Yıldırım belediyesi  tarafından hizmete açılmıştır.

Kaplıkaya Cazibe Merkezi Bursa ovası manzaralı seyir terasları, vatandaşların doğayla bütünleştiği yeşil alanları, düzlem havuzu, spor parkı ve kafeleri ile vatandaşların beklentilerine yanıt veren bir kompleks olan Cazibe Merkezi, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Yıldırım ilçesinde yaşayan vatandaşların en çok gezdiği mekanların başında yer alıyor.  Kaplıkaya cazibe merkezi İçinde barındırdığı Bursa’nın ilk ve tek tünel akvaryumu bin metrekarelik alana kurulmuştur. Tünelin uzunluğu yaklaşık 25 metredir. Tünel akvaryumu içinde 60 tan fazla su canlısı yaşamaktadır.

 Kaplıkaya cazibe merkezi için ayrıca çocukların eğlenecekleri ve oyun oynayacakları alanlar da mevcututr. Cazibe merkezinde bulunan lunaparklar da ilgi odağı olmuş durumda.
Ayrıca Kaplıkaya piknik alanları ile de mükemmel bir yerdir. Hafta sonları Kaplıkaya cazibe merkezine piknik yapmak için yıldırımlılar akın etmektedir.


 Eğer Kaplıkaya cazibe merkezinde piknik yapacaksanız sabahın erken saatlerinde gitmeniz gerekir. Aksi takdirde yer bulmak bir zor olacaktır. Kaplıkaya cazibe merkezi çalışma saatleri içinde burayı ziyaret edebilirsiniz. Bursa cazibe merkezi giriş ücretleri 2018 yılında ücretsiz olduğu ancak Kaplıkaya cazibe merkezi içindeki balık akvaryumu ücrete tabidir.

Bursa cazibe merkezi akvaryum giriş fiyatları 2018 yılında 5 Tl olup, indirimli kartlar da geçerlidir.  Bursa cazibe merkezi akvaryum giriş ücreti yıldan yıla değişiklik gösterdiği için her yıl yeni fiyatlarla güncellenmektedir. Karagöz müzesi gezilecek yerler için tıklayın. 

Kaplıkaya Cazibe Merkezi Nerede? Nasıl gidilir? Yol tarifi,  Ulaşım 


Kaplıkaya cazibe merkezi Bursa'nın Yıldırım ilçesinin kaplıkaya mahalesinde bulunmaktadır. Buraya ulaşım son derece rahattır. İster kend aracnızla ister toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bursa kaplıkaya cazibe merkezine giden münibüslere bindiğiniz zaman sizi tam Kaplıkaya cazibe merkezinin önünde indirecektir.  Cazibe merkezi münibüsleri Uluyolda ve ankara yolu üzerinde binebilirsiniz.

Kendi aranızla gelecekseniz Ankara yolu üzerinde şevket yılmaz devlet hastanesinin hemen üstünde tabelalar yer almaktadır. Tabelaları takip ettiğinizde sizi Kaplıkaya Cazibe merkezine götürecektır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot