Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

25 Kasım 2018 Pazar

İZNİK'TE NE YENİR? NEYİ MEŞHUR?



İznik'in neyi meşhur? İznik'te ne yenir? İznik'te yeme içme yerleri, İznik'in en meşhur yemeği, İznik'te meşhur restaurantlar hangileridir. Gibi birçok sorular sorulmaktadır. İznik'e gelen misafirlerin en güzel yemeğin hangisi, en meşhur ve temiz restaurantların hangileri olduğu aşağıda belirtmiş durumdayız. İznik Gölü etrafına sıralanmış birbirinden kaliteli ve meşhur mekanlardan birinde et veya göl mahsullerinin tadına bakabilirsiniz. Özel tavsiyemiz yayın şiş ve kerevit yiyiniz. Çünkü İznik'in en meşhur yemeğidir.

İznik Gezilecek Yerler,İznik'te ne yenir umut restaurant yayın şiş İznik’te Ne Yenir? – Yayın Şiş Umut Restaurant


İznik'te ne  yenir sorusuna yukarıda belirtiklerimin dışında,  Istakoz güveci, sazan balığı çorbası, yayın balığı tava, şiş veya buğulama, kerevit salatası ve kerevit güveç İznik Gölü çevresinde bulunan lokantalarda yiyebilirsiniz.  İznik Gölü kıyısında Umut Restaurant, Kopuk Restaurant ve Orhangazi Rahmi Baba Restaurant‘ta bu lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Bunlar İznik'te hem temizlik konusunda hem de lezzet konusunda isim yapmış restaurantlardır.

İznik Gezilecek Yerler, İznik'te nerede ne yenir, yayın balığı tava kopuk restaurantİznik’te Nerede Ne Yenir? – Yayın Balığı Tava Kopuk Restaurant


İznik Gezilecek Yerler, İznik'te balık nerede yenirİznik’te Yayın Balığı Nerede Yenir? – Yayın Tava Umut Restaurant


İznik merkez de yer alan köftecilerden birinde köfte yiyebilirsiniz. Tavsiyemiz Köfteci Yusuf. Köfteci Yusuf hem iznik ve Bursa merkez ve ilçelerinde birçok şubesi bulunan güzel bir mekandır. Adı köfteci olabilir ama biz size bu mekanda beyti, külbastı, sucuk, bol kaymaklı tahinli ve cevizli ekmek kadayıfı tavsiye ediyoruz.

 Köfteci Yusuf İznik restaurantları içinde hem ucuz ve lezzetli olması açısından en çok tavsiye edilen İznik'teki yeme içme mekanlarının başında yer almaktadır.

İznik Gezilecek Yerler, İznik'te yemek nerede yenir İznik’te Yemek Nerede Yenir? – Köfteci Yusuf


Süleyman Paşa Medresesinde yer alan kafede oturup tarihi içinize solurken bir fincan Türk kahvesi ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Buranın türk kahvesi çok meşhur olup, bol küpüklü olması yanında tarih ile içiçe olması açısından son derece güzel bir mekandır. Burada mutlaka türk kahvesi içilmelidir.

İznik Gezilecek Yerler, İznik'te ne içilirİznik Gezilecek Yerler – İznik’te Ne İçilir? – Süleyman Paşa Medresesi


İznik’te Ne Alınır?
İznik’te zeytin ve zeytinyağı,
İznik köpük helvası,
Çini galerilerinden çini,

Özgün yöresel eşyalar ve giysiler bulabileceğiniz küçük ama otantik dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Buradaki ürünlerin hepsi doğal ürünler olması yanında ucuz ve kaliteli olması da önemlidir. İznik'in neyi meşhur derseniz bence bunların başında zeytin ve balık gelir. İznik'te gezilecek yerler için tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot