Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

2 Kasım 2018 Cuma

BURSA BOTANİK PARK / FOTOĞRAFLI /



Bursa  Botanik Park ; Bursada gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir yer  olup,   Bursa Botanik park, mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir yerdir. Bursa Botanik parkı  her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır.

Bursa'nın gezilecek yerleri arasında merkezi bir yerde olup, ulaşımı çok rahattır. Bursa'ya yolu düşen gezginlerin en çok gezmeyi istedikleri yerin başında Bursa Botanik park  gelmektedir. Bursa Botanik Park,  Bursa da gezilecek yerler arasındaki listenize ekleyebilirsiniz. Peki Bursa Botanik park nerede? Nasıl gidilir? giriş ücretleri, bisiklet kiralama, kahvaltı gibi sorulara  şimdi değineceğiz.

BURSA BOTANİK PARK  NEREDE? NASIL GİDİLİR?


Bursa Botanik park Bursa  ili, Osmangazi ilçesine bağlı olup, Soğanlı mahalesinin kuzeyinde yer almaktadır. Bursa Botanik Park ulaşım açısında rahat ulaşım sağlanabilecek bir alanda kurulmuştur. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabildiği gibi kendi özel araçlarınızla da çok rahat bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Bursa Botanik park dolmuşlar, Bursa kent meydanın alt tarafından Genç Osman münibüs duraklarından kalkmaktadır. Bursa Botanik parka giden dolmuşlar ve münibüslerin üzerinde soğanlı botanik park yazılmaktadır.

Münibüslere bindiğiniz takdirde,  20 dk gibi sısa bir süre içinde Botanik parka ulaşabilirsiniz. Kendi aranız ile gidecekseniz eğer İzmir yolu takip edip, sağ tarafta büyük tabelayı görebilirsiniz. Bursa Botanik park giriş ücretli olup, gideceğiniz zaman göre değişiklik gösterebilmektedir.

BURSA BOTANİK PARK ÖZELLİKLERİ 


Bursa Botanik Parkı; , 24 Nisan 1998 tarihinde hizmete açılmıştır. Soğanlı Botanik Parkı olarak da anılan parkın yapımı yaklaşık 3 yıl sürmüştür. Bursa Botanik Park; şehre dinlenme, spor alanları ve daha çok oksijen kazandırmak amacıyla kurulmuştur.

 400 bin metrekarelik bir alana kurulan ve kurulduğu yıldan beri,  sit alanı olarak kabul edilen Bursa Botanik Parkında  yaklaşık, 150 türden 8.000 ağaç, 20 türden 50.000 yer bitkisi, 76 türden 100.000 çalı ve 27 türden 6.000 gül bulunmaktadır.

Her yıl Uluslararası Lale Festivali kapsamında ortalama 200-250 bin lale dikiminin yapıldığı parkta ayrıca; Fransız bahçesi, İngiliz bahçesi, Japon bahçesi, gül bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi, açelya-orman gülü bahçesi, kaya bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi ve renk bahçesi gibi bahçeler yer almaktadır.

Soğanlı Botanik Parkının bu özelliği nedeniyle bitki örtüleri ve bitkiler üzerine bilimsel araştırma yapmak isteyenler de oraya akın ediyor. Özellikle botanik park fotoğrafçıları Soğanlı Botanik Parkı’na en çok uğrayan kesim arasında yer alıyor.

Bunun yanında evlenmek isteyen çiftler düğün fotoğraflarını çekmek için de Bursa Botanik parkı ziyaret edip, bol bol düğün fotoğrafları çekmektedirler. Bursa halının genelikle hafta sonu kahvaltı yapmak için akın ettikleri bir yerdir.

  Botanik parkta;  2500 metrelik doğal zeminli koşu yolu, 1800 metrelik bisiklet yolu, 12 bin metrelik yürüyüş yolu, 9 masa tenisi alanı ve 1 adet otomobil pisti,  1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çocuk oyun alanı, 3 gölet, 4 adet tuvalet, bir adet büfe, pastahane ve bisiklet evi yer almaktadır.

Parkın bir diğer güzelliği ise bünyesinde yer alan,  eski Bursa evlerinde yapılmış olan kafeler,  konaklar, oteller pansiyonlar, tüm çeşitliliği ve doğal yaşam alanıyla park; dinlenmek ve kafa dinlemek için muhteşem bir doğa güzellikleriyle doludur.

Doğa güzelleri çağdaş yüzyıla uygulanarak hizmete açılmış olan Bursa Botanik parkı her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ağırlamaktadır. Ayrıca Bursa Botanik Parkın hemen yanında bir de hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Bursa da gezilecek yerler arasında Bursa hayvanat bahçesi de güzel bir gezi programı olur. Bursa hayvanat bahçesini de Bursa da gezilecek yerler arasındaki listenize eklemenizi tavsiye ederim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot