Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

1 Kasım 2018 Perşembe

ATATÜRK KENT ORMANI / FOTOĞRAFLI /



Bursa da gezilecek yerler arasında önemli bir park olan Bursa Atatürk Kent Ormanı; her yıl binler kişi tarafından gezilmektedir. Bursa Atatürk Kent Ormanı Bursa'nın en büyük parkı ünvanına sahiptir. Atatürk Kent Ormanı 150 hektarlık bir alana sahiptir. Çok büyük bir alana sahip olan Atatürk Kent Ormanına gittiğinizde doğanın tüm güzelliklerinin şehre taşındığına şahit olacaksınız.

  Bursa Atatürk Kent Ormanının içinde tabiri caizse yok yoktur. Yani bir gününüzü ayırdığınızda, bir haftanın bütün yorgunluğunu atmış olacaksınız. Bu nedenledir ki Bursa halkının hafta sonlarında akın ettiği en büyük piknik ve dinlenme alanlarındandır.

Bursa Atatürk Kent Ormanında;  7’si barbekülü toplam 10 adet yağmur barınağı, 6 seyir terası, 10 kamelya, et satış noktaları, büfeler, piknikçiler için düşünülmüş 5 adet bulaşık yıkama yeri, tuvaletler, 2 adet çocuk oyun alanı, 2 adet voleybol oyun alanı ve tenis masaları yer almaktadır.

  Ayrıca Atatürk Kent Ormanında; Piknik alanları, 6,5 kilometrelik yürüyüş yolu, 3,5 kilometrelik parke yol ve bisiklet yoluyla ziyaretçilerinin doğada stres atmasına yardımcı olmakta, özellikle Bursa  kent halkı tarafından büyük ilgi görmektedir.

Osmangazi,  Nilüfer, Yıldırım, gibi büyük merkez ilçelere sahip olan ve nüfusu 3 milyona yaklaşan Bursanın sıtresinden kurtulmak için  eşsiz birer cennet olan Atatürk Kent Ormanı, şehir merkezi ile iç içe olmasından dolayı da çok fazla ilgi ve talep görüyor.

 Bursa Atatürk Kent Ormanı aktiveteleri 


Atatürk Kent Ormanı içerisinde 6,5 km'lik yürüyüş parkuru ile doğanın sunmuş olduğu o harika havanın eşliğinde yürüğü yapabilirsiniz. Ayrıca mükemmel manzaraları sayesinde düğün fotoğraflarında dış çekim alanı olarak ta kullanılmaktadır.

 Yeni evlenecek olanların Bursa düğün fotoğrafları mekanları olarakta en çok ziyaret edilen yerlerin başında yer alıyor. Bursa Atatürk Kent Ormanı içinde At binme parkürleri mevcut olup, dilerseniz ata da binebilirsiniz.

Batı (Misi/Gümüştepe) Bölümü


Bursa Atatürk Kent Ormanının bu bölümünde; Kent Ormanı alanına daha sonra eklenmiş. Diğer bölümlerde olduğu gibi piknik ve mangal için yerler var ve bana göre Atatürk Kent Ormanı’nın en iyi manzarasına sahip bölümü. Burada doğa size yemyeşil varlığını  ve tertermiz havasını sunmaktadır.

Bursa Atatürk Kent Ormanı Orta Bölüm Mesire Alanı 


Bu bölümde; Burfaş Tesislerine ait Orman Restoran çıkıyor. Piknikle, mangalla uğraşmak istemeyen ziyaretçilerin Bursa manzaralı terasta  yemeklerini yiyerek vakitlerini geçirebilecekleri güzel bir tesis.  Bursa Nilüfer  Belediyesine ait olan bu tesislerde lezzetli ve ucuz yemek yeme şansına sahip olabilirsiniz.

 Ayrıca buradaki ziyaretçilerin çoğu  daha çok futbol gibi top oyunları için kullanılıyor. Futbol sahasının hemen arkasında At Biniciliği ve Evcil Hayvan Çiftliği bulunuyor. Bursa Atatürk Orman çifliği At biniciliği ücretli olup, ücretini veren herkes ata binebilir.

Doğu (Doburca) Bölümü


Bursa Kent Ormanı çok büyük olması sebebiyle 3 ana bölüme ayırmışlar. Doğu (Doburca) Bölümü, Orta Bölüm ve Batı (Misi/Gümüştepe) bölümü olarak adlandırılmıştır. Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik alanına girildiğinde dönel bir kavşak sizi bekliyor.

 Bu kavşaktan sola doğru ilerlediğinizde Doğu bölümüne ulaşılıyor.  Bursa Atatürk Kent Ormanı’nın en büyük alanına sahip olan Doğu Bölümünde piknik yapmanız için açık masalar, yarı açık ve yağmurdan korunmak amaçlı tam kapalı kamelyalar mevcut.

Piknik masalarının aralarında mangal keyfiniz için büyük taş barbeküler bulunuyor. Buranın hem kuzey bölümü hem de güney bölümü sizlere muhteşem bir doğa manzarası sunuyor. Dilerseniz bu doğu Doburca bölümünde manzara eşliğinde piknik yapabilirsiniz.

Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik Alanı 


Bursa Atatürk Kent Ormanında;   Vatandaşların rahat bir şekilde piknik yapmak için herşeyi düşünülmüştür. Yağmurlu zamanlar için kapalı alanlarda mevcut.  Son zamanlarda belediyenin döşemiş olduğu aydınlatmalar sayesinde akşam vakitlerinde de pikniğinize devam edebilirsiniz.

Aydınlatmaların bol olması en çok ramazan ayında ihtiyaç oluyor. Bu sebepten dolayı Atatürk  Kent Ormanı Ramazan ayında piknik yapılacak alanların da başında yer alıyor. Tüm bu yönleri ile bakıldığında Atatürk Kent Ormanı, piknik alanı olarak tüm kullanım kolaylıkları düşünülmüş Bursa piknik alanlarının başında yer almaktadır.

Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik alanına tedariksiz gelen ziyaretçiler için Doğu Bölümünde tost, patates kızartması ve soğuk içecek temin edebilecekleri Nevzat Amca’nın Yeri isimli bir büfe bulunuyor. Bu büfeden aynı zamanda semaver de kiralayabiliyorsunuz. Burada ister piknik için kendi malzemelerinizi getirin ister orda temin edin. Piknik için her türlü malzeme mevcuttur. Tabi belli bir ücret karşılığında veriliyor.  Bursa Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi  için tıklayın. 

Bursa Atatürk Kent Ormanı Otopark Alanları 


Kent Ormanı içerisinde büyük ölçüde otopark alanları mevcut fakat ziyaretlerin yoğun olduğu yaz aylarında otoparklarda yer kalmayıp normalde yasak olmasına rağmen yol kenarlarına park edilmek zorunda kalınıyor. Ama sabah erken saatlerinde gelirseniz otopark kaygısı duymazsınız.  Zaten geç geldiğiniz takdirde de en güzel yerleri kaçırmış olursunuz.

Atatürk Kent Ormanı Nerede? Nasıl Gidilir? Yol tarifi Ulaşım 


Atatürk Kent Ormanı Odunluk Dönüşü

Atatürk Kent Ormanı Gidiş Yolu

Bursa Atatürk Kent Ormanı nilüfer ilçesinde,  Gümüştepe Mahallesinde bulunmaktadır.
Atatürk Ormanına nasıl gidilir derseniz, aracı olanlar için Bursa merkezden İzmir yolu istikametinde carrefour kavşağından sola Orhaneli istikametine dönün. 2 km kadar düz gidip, Odunluk istikametine sola dönün, buradan yaklaşık 600-700 mt sonra kent ormanına girmiş olacaksınız.

Toplu taşıma ile gidecekler için acemler metro istasyonunda inip, B20/A – B20/B hat numaralı otobüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bursa Atatürk Kent Ormanı Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri 


Atatürk Kent Ormanı Açılış Kapanış Saatleri

Atatürk Kent Ormanı Giriş Ücretleri :

Giriş Ücreti & Ziyaret Saatleri

Bursa Atatürk Kent Ormanı (18)
Her gün sabah 08.00, akşam 22.00 arasında hizmet veren Atatürk Kent Ormanı’na yaya ve bisiklet ile ücretsiz giriş yapılıyor.
Otomobil Giriş ücreti: 10 TL
Minibüs Giriş ücreti: 15 TL
Otobüs Giriş ücreti: 20  TL şeklinde

Aşağıdaki soruların cevabı yukarıdaki yazımın içinde mevcuttur. 

Bursa Atatürk Kent Ormanı Araç Park Etme
Bursa Atatürk Kent Ormanı Bayan Erkek Mescit
Bursa Atatürk Kent Ormanı Çocuk Oyun Parkı
Bursa Atatürk Kent Ormanı Görünüm
Bursa Atatürk Kent Ormanı Görsel
Bursa Atatürk Kent Ormanı Güzelliği
Bursa Atatürk Kent Ormanı Lavabo
 Bursa Atatürk Kent Ormanı Otopark
Bursa Atatürk Kent Ormanı Otopark Yerleri
Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik Alanları
Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik Masaları
Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik Mevkileri
Bursa Atatürk Kent Ormanı Piknik Yerleri
Bursa Atatürk Kent Ormanı Tuvaletler
Bursa Atatürk Kent Ormanı ve Bursa Şehri
.Bursa Atatürk Kent Ormanı Wc
Bursa Atatürk Kent Ormanı Yol Boyu Park
Bursa Atatürk Kent Ormanı Yürüyüş Yolu
Bursa Kent Ormanı
Bursa Kent Ormanı Mescit
 Bursa Kent Ormanı Piknik
atatürk kent ormanı mangal
atatürk kent ormanı nilüfer/bursa
bursa atatürk kent ormanı piknik alanı
bursa atatürk kent ormanı kapanış saati
bursa atatürk kent ormanı nasıl gidilir
atatürk kent ormanı extreme park
atatürk kent ormanı giriş ücreti
atatürk kent ormanı ekstrem park
 bursa atatürk kent ormanı macera parkı
bursa kent ormanı macera parkı
bursa kent ormanı yol tarifi
bursa piknik yerleri
atatürk orman parkı bursa
atatürk  kent ormanı bursa
atatürk kent ormanı bisiklete binmek
atatürk kent ormanı ata binmek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot