Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Ekim 2018 Pazar

ULUDAĞ GÖLLERİ /KAMP ALANLARI /GEZİLECEK YERLER /FOTOĞRAFLİ/



Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Uludağ göllerini mutlaka listelerinize ekleyin. Uludağ gölleri  hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir.  Uludağ gölleri Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Uludağ gölleri,   Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiattın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

Uludağ da göller bölgesi olarak adlandırılan bölgede bilinen yedi adet göl vardır.  Uludağ gölleri  hem kamp hem de hafta sonları kafa dinlemek için piknik yapmaya elverişli alanlardır. Bursa halkının şehrin kalabalığından uzaklaşıp, doğayla başbaşa kalmak için, Uludağ göllerini tercih etmektedirler.

Uludağ göller bölgesindeki göllerin hepsinde kamp ve piknik yapmak için elverişlidir. Yani içme suyu olan göllerde kamp ve piknik yapılabilir. Uludağ göller bölgesindeki göllerin adllarını aşağıda belirtmiş bulunmaktayım. Sizde Uludağ göller bölgesine gittiğinizde, aşağıdaki göllerin hepsini gezebileceğiniz gibi istediğiniz gölün kenarında da kamp ve piknik yapmak için hazırlık yapabilirsiniz.


 KARA GÖL  /ULUDAĞ GÖLLERİ  /


Uludağ gölleri arasında yer alan Karagöl: 2270 metre yüksekliğinde daire şeklinde bir göldür. Adını güneyinde bulunan 2550 yüksekliğindeki ve üzerinde Türk Bayrağı ile tırmanışta başınızdan geçenleri yazabileceğiniz zirve defterinin bulunduğu Karatepe’den almaktadır.

Uludağ göllerinde  içme suyu çok önemlidir. Çünkü kamp yapmak için içme suyuna ihtiyaç vardır. İçme suyunun bulunmaması ve pek güneş almaması sebebiyle kamp için uygun görülmemektedir. Hakkında çeşitli rivayetler anlatılan göl ayrıca dipsiz göl adıylada anılmaktadır. Kilimli Gölden Alaçam istikametine giden patikadarn 10 dakikada ulaşılabilmektedir.

AYNALI GÖL  / Uludağ gölleri /


 Uludağ gölleri arasında  yer alan Aynalı Göl: 2310 metre yüksekliğinde ve en yüksek zirve olan Karatepe’nin kuzey yamacında bulunmaktadır. Aynalı göl; Kuzey doğuya bakan at nalı şeklindedir. Güneş ışınlarını diğer göllere göre daha fazla alması ve ışınların su üzerindeki yansıması sebebiyle bu ismi almıştır.

Uludağ gölleri arasında  yer alan Aynalı gölde,  İçme su kaynağının bulunduğu, sakin ve doğal güzellikleriyle parlayan Aynalı Göl yerli kampçılardan ziyade yabancı dağcılar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca Aynalı göl mağarasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

KİLİMLİ GÖL /Uludağ göller bölgesi /


Uludağ gölleri arasında  yer alan Kilimli göl;  göller bölgesi içinde yer alıp, Uludağ'ın en önemli gölleri arasında yer alıyor.  Kilimli göl Karagöl’ün doğu komşusudur. Kilimli gölün yüksekliği yaklaşık  2330 metre olup, derinliği ise  4.5 metre civarındadır.

 Uludağ gölleri içindeki Kilimli Gölün dibi çok sık şekilde bulunan yeşil bitki örtüsüne sahiptir. Kilimli gölde İçme suyu bulunmasından dolayı çevresi piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Kilimli Göl doğal güzellikleri ve günübirlik ziyaretlere uygun olduğu için hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Uludağ gölleri gezmeye gidecekseniz,  Sakin bir kamp için hafta içi günlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kilimli göl civarında oturan köy halkının silahlarla atış denemeleri yaptığı bir alanda bulunmaktadır. Bu nedenle Kilimli göle gittiğinizde biraz dikkatli olmanız gerekmektedir. Kilimli göl Bursa halkının hafta sonlarının akın ettiği piknik ve kamp alanıdır. Detaylı bilgi için Uludağ göller bölgesi tıklayın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot