Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Ekim 2018 Pazar

ULUDAĞ GÖLLER BÖLGESİ /KAMP KEYFİ / ULUDAĞ GÖLLERİ / FOTOĞRAFLI



Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Uludağ göller bölgesini mutlaka listelerinize ekleyin. Uludağ göller bölgesi  hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

 Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir.  Uludağ göller bölgesi Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Uludağ göller bölgesi,   Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiatın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

Uludağ da göller bölgesi olarak adlandırılan bölgede bilinen yedi adet göl vardır. Bu Uludağ göller bölgesindeki göller hem kamp hem de hafta sonları kafa dinlemek için piknik yapmaya elverişli alanlardır.

 Bursa halkının şehrin kalabalığından uzaklaşıp, doğayla baş başa kalmak için, Uludağ göller bölgesini tercih etmektedirler. Uludağ göller bölgesindeki göllerin hepsinde kamp ve piknik yapmak için elverişlidir.

Yani içme suyu olan göllerde kamp ve piknik yapılabilir. Uludağ göller bölgesindeki göllerin adlarını aşağıda belirtmiş bulunmaktayım. Sizde Uludağ göller bölgesine gittiğinizde, aşağıdaki göllerin hepsini gezebileceğiniz gibi istediğiniz gölün kenarında da kamp ve piknik yapmak için hazırlık yapabilirsiniz.

 KARA GÖL  /ULUDAĞ GÖLLER BÖLGESİ /


Uludağ göller bölgesinin önemli gölleri arasında yer alan Karagöl: 2270 metre yüksekliğinde daire şeklinde bir göldür. Adını güneyinde bulunan 2550 yüksekliğindeki ve üzerinde Türk Bayrağı ile tırmanışta başınızdan geçenleri yazabileceğiniz zirve defterinin bulunduğu Karatepe’den almaktadır.
Uludağ göller bölgesinde içme suyu çok önemlidir.

Çünkü kamp yapmak için içme suyuna ihtiyaç vardır. İçme suyunun bulunmaması ve pek güneş almaması sebebiyle kamp için uygun görülmemektedir. Hakkında çeşitli rivayetler anlatılan göl ayrıca dipsiz göl adıyla da anılmaktadır. Kilimli Gölden Alaçam istikametine giden patikadarn 10 dakikada ulaşılabilmektedir.

Kara göl göller bölgesi /kamp alanı/


Uludağ göller bölgesinde yer alan Kara  göl;   kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Kara  gölde kamp ve piknik yapılır mı?  Kara  gölde içme suyu var mı? googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kara gölde kamp ve piknik için içme suyu bulunmadığından tercih edilmez. Uludağ göller bölgesinde kamp yapılmayacak tek göldür.

AYNALI GÖL  / Uludağ göller bölgesi /


  Uludağ göller bölgesinin önemli gölleri arasında yer alan Aynalı Göl: 2310 metre yüksekliğinde ve en yüksek zirve olan Karatepe’nin kuzey yamacında bulunmaktadır. Aynalı göl; Kuzey doğuya bakan at nalı şeklindedir. Güneş ışınlarını diğer göllere göre daha fazla alması ve ışınların su üzerindeki yansıması sebebiyle bu ismi almıştır.

Uludağ göller bölgesinde yer alan Aynalı gölde,  İçme su kaynağının bulunduğu, sakin ve doğal güzellikleriyle parlayan Aynalı Göl yerli kampçılardan ziyade yabancı dağcılar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca Aynalı göl mağarasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

AYNALI GÖL  KAMP ALANLARI /Uludağ göller bölgesi /


Uludağ göller bölgesinin önemli bir gölü olan Aynalı göl,  Uludağ Bursa  kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Aynalı  gölde kamp ve piknik yapılır mı?  Ayanlı  gölde içme suyu var mı? googlede aratılıyor.

Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kamp ve piknik için her şey mevcuttur. Aynalı  gölde rahatça kamp ve piknik yapabilirsiniz. Uludağ göller bölgesinde yer alan bu gölde kamp yapılabilir.

KİLİMLİ GÖL /Uludağ göller bölgesi /


Uludağ göller bölgesinde yer alan Kilimli göl;  göller bölgesi içinde yer alıp, Uludağ'ın en önemli gölleri arasında yer alıyor.  Kilimli göl Karagöl’ün doğu komşusudur. Kilimli gölün yüksekliği yaklaşık  2330 metre olup, derinliği ise  4.5 metre civarındadır.

 Uludağ göller bölgesindeki Kilimli Gölün dibi çok sık şekilde bulunan yeşil bitki örtüsüne sahiptir. Kilimli gölde İçme suyu bulunmasından dolayı çevresi piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Kilimli Göl doğal güzellikleri ve günübirlik ziyaretlere uygun olduğu için hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Uludağ göller bölgesine gidecekseniz, Sakin bir kamp için hafta içi günlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kilimli göl civarında oturan köy halkının silahlarla atış denemeleri yaptığı bir alanda bulunmaktadır.
Bu nedenle Kilimli göle gittiğinizde biraz dikkatli olmanız gerekmektedir. Kilimli göl Bursa halkının hafta sonlarının akın ettiği piknik ve kamp alanıdır. Detaylı bilgil için Karagöl kamp alanı için tıklayın. 

KİLİMLİ GÖL  KAMP ALANLARI /Uludağ göller bölgesi /


Kilimli göl kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Kilimli gölde kamp ve piknik yapılır mı Kilimli gölde içme suyu var mı diye googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kamp ve piknik için her şey mevcuttur. Kilimli gölde rahatça kamp ve piknik yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot