Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

28 Ekim 2018 Pazar

ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER /FOTOĞRAFLİ/ piknik ve kamp alanları /



Uludağ gezilecek yerler arasında  ülkemizin ve dünyanın en önemli yerlerinden biridir.  Uludağ'a  gezmek için her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir.  Uludağ Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir.

Uludağ gezilecek yerler arasında tarihi ve turistlik öneme sahip bir yerdir.   Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiattın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.  Uludağ gezilecek yerlerin başında  hem kamp hem de hafta sonları kafa dinlemek için piknik yapmaya elverişlidir.

 Bursa halkının şehrin kalabalığından uzaklaşıp, doğayla başbaşa kalmak için, Uludağı gezmek için tercih etmektedirler. Sizde Uludağ gezilecek yerler içinde aşağıdaki yerleri gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. 

 MİLLİ PARK  /ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER/


Uludağ milli parkı;  Uludağ gezilecek yerler arasında en önemli yerlerden bir tanesidir. Uludağ mili parkı; 1961 yılında, milli park olarak ilan edilmiştir. İlk başlarda 12.762 hektar olan uludağ milli parkı daha sonra, 27,000 hektar alana çıkarılmıştır. Uludağ Milli parkı çok büyük olup, günebirlirlik gezilmesi imkansızdır.

Uludağ gezilecek yerler arasında en büyük gezi yerlerinin başında yer alıyor.
Yani buraya en az birkaç gününüzü ayırmalısınız.  Zaten Uludağ milli parka gelen ziyaretçiler kamp kurup, birkaç gün kalmaktadırlar. Uludağ milli park ile ilgili bilgiler değişik kaynaklardan edindiğim bilgilere göre,  parkta bilimsel araştırmalar sonucunda, alana uygun bitki ve hayvan türleri entegre edilmiştir.

Yani Uludağ milli park bir bilimsel araştırma konusu olmuş bir parktır. Uludağ mili park giriş ücretleri 2018 tarifesine göre küçük araçlar 15 tl büyük araçlar ise 20 tl olarak güncellenmiştir. Uludağ milli parkın girişinde ücreti ödedikten sonra parkın içine ulaşım sağlayabilirsiniz. Uludağ gezilecek yerler arasında ilk önce burayı gezmenizi tavsiye ederim.

 ÇOBANKAYA / ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER/


Uludağ Çobankaya; Uludağ teleferik hattının duraklarından biridir.Uludağ gezilecek yerler arasında önemli bir yerde bulunan çobankaya yaylası her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ağırlamaktadır.
Çobankaya Yaylası’ na , Bursa Uludağ Oteller bölgesi üzerinde bulunan karayolu ya da Sarıalan yürüyüş parkuru üzerinden ulaşılabilmektedir.
1750 m. yükseklikte konumlanmaktadır.

Doğal güzellikleri ile insanı kendine çeken kamp 1700 m. Yüksekliğinde ve Bursa merkeze 26 km uzaklıkta Çobankaya mevksinde bulunmaktadır.
Uludağ ,Milli Parklar Müdürlüğü’ne aittir.
Toplamda  Ayrıca Çobankaya'ya Otel ’ler bölgesinden geçen karayolu veya Sarıalan 'dan uzanan yürüyüş parkurundan ulaşılır.

Yaz sezonu hizmet veren kamp çadır ve karavan ile konaklama imkanı sağlamaktadır. Ayrıca Çobankaya mevkisi Sarıalan’dan başlayan yürüyüş parkurunun sonunda bölgeye ismini veren Çobankaya’yı görmek mümkündür.

Yapılabilecek diğer aktiviteler arasında derede ve akarsularda yüzme, göller bölgesine ve zirveye çıkma fırsatının yanı sıra Çobankaya ’dan başlayan Softaboğan Şelalesi, Oteller Bölgesi, Bakacak, Zeyniler Köyü, Fidyekızık ve Hamamlıkızık bölgelerine ulaşan patikalarda yürüyüş imkanı bulunmaktadır.

Uludağ Çobankaya'ya çadır kuracaksanız kendi çadırınızı kendiniz getirmelisiniz. Çünkü Uludağ Çobankaya'da   konaklama sadece otellerde, dağ evlerinde mevcut olup, bunlarda belli bir ücret karşılığında kiralanıyor.

Uludağda ben konaklama için çadır getirmeyeceğim diyorsanız;
Uludağ Çobankaya baraka kiralama, Uludağ Çobankaya  dağ evi kiralama, uludağ çobankaya orman evleri kiralama gibi alternatifleri kullanmalısınız. Milli Parklar 2. Bölge sorumluluğundaki bu evlerde konaklamak için sezon açılmadan rezervasyon yaptırmanız gerekli. Uludağ gezilecek yerler ve piknik yapılacak yerler arasında en elverişli alanlardan biridir.

SARIALAN / ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER /


Uludağ gezilecek  yerler arasında yer alan Sarıalan;  çobankayayı birbirine bağlayan mevkide olup, uzunluğu yaklaşık 3,8 Km'dir. Uludağ sarıalanın rakımı ise  yaklaşık 1,650 metredir. Uludağ sarılan kamp alanlarına müsait olduğu gibi, çadır kurmaya da elverişli bir yerdir. Uludağ gezilecek yerlerden biri olan Sarılan;  her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ağırlamaktadır.

Uludağ sarılana çadır kuracaksanız kendi çadırınızı kendiniz getirmelisiniz. Çünkü Uludağ sarıalanda  konaklama sadece otellerde, dağ evlerinde mevcut olup, bunlarda belli bir ücret karşılığında kiralanıyor.

Uludağ da ben konaklama için çadır getirmeyeceğim diyorsanız.
Uludağ sarıalan baraka kiralama, Uludağ sarıalan dağ evi kiralama, Uludağ sarılan orman evleri kiralama gibi alternatifleri kullanmalısınız. Milli Parklar 2. Bölge sorumluluğundaki bu evlerde konaklamak için sezon açılmadan rezervasyon yaptırmanız gerekli.

Evler pahalı belki ama şöyle birkaç kişi toplanarak kalırsanız daha da ucuza getirebilirsiniz.Uludağ sarıalana gelen ziyaretçiler kendin pişir,  kendin ye! geleneği mevcut çoğu ziyaretçiler beraberinde getirdikleri et mangalları sarıalanda pişirip yemektedirler.

 Uludağ sarıalan kahvaltı için de ideal bir yerdir. Sarıalanda restaurantlar ve birçok dükkanlar bulunmaktadır. Yani ihtiyacınız karşılayacak herşey mevcuttur. Uludağ sarıalan bungalov içinde tercih edilen yerler arasındadır. Uludağ gezilecek yerler arasındaki listenize eklemeyi unutmayın.

SOFTABOĞAN ŞELALESİ / ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER /

Uludağ gezilecek yerler arasında yer alan şelale; Çobanka­ya kamp alanı karşısındaki Sultan Selim senaberliği (çamlığı) olarak da bilinen bölgenin kuzeyinde kalan şelaleye akan derede çok sayıda doğal havuz bulunur.

Softaboğan şelalesi parkurunun girişi, Çobankaya kamp alanından asfalt yola çıkıp sola, Bakacak istikametine doğru yüründüğünde yaklaşık 500 m. mesafede Orman müdahale araçlarının kullandığı toprak yoldur.

Softaboğan şelalesi adının, Yavuz Sultan Selim’in taht mücadelesi yaptığı kardeşi Şehzade Ahmet’in beş nefer biraderzadesini bir av sırasında burada boğdurmasını nedeniyle verildiğinden Solakzade tarihinde bahsedilir.

Tarihin  önemli isimlerine de tanıklık yapan softabağan şelalesi,  Sultan Selim Senaberliği olarak bilinen sahanın adı da bu hadiseden kalmadır. Çam ağaçları nedeniyle kuytu bir bölge halindeki Softaboğan şelalesi 1950 yıllarından günümüze yaz aylarında doğa yürüyüşçülerinin yoğun ilgisini çeker.

Her yıl binlerce insan burada dinlemek, yürüyüş yapmak ve kamp yapmak için gelmektedirler. Uludağ'a yolunuz düşerse Uludağ da gezilecek yerler arasındaki bu muhteşem doğa harikasını gezebilirsiniz.

ARAS ŞELALESİ  /ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER/


Uludağ gezilecek yerler arasında yer alan Aras şelalesini,  her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasıda doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Aras şelalesi   Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiattın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

 Uludağ gezilecek yerler arasında yer alan Aras şelalesi; Bursa’dan Uludağ yolu kullanılarak Milli Park giriş noktasından sağa, ormanlar içinde devam eden asfalt yol sizi 1000 metre yüksekliğinde Soğukpınar köyüne ulaştırıyor. Bursa-Soğukpınar arası 30 km olup, köyden itibaren 5 km stabilize bir yolla Ketenlik yaylalarına varılıyor.

Ketenlik yaylalarından kuzey yönünde işaretli trekking yolu sizi Uludağ’ın kar sularını taşıyan ve tam kayalıkların içinden 15 metre yükseklikten düşen Aras Deresi ve Aras Şelalesi’ne ulaştırıyor. Bu yol yürüyerek yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Aras Şelalesi’nin bulunduğu nokta 1700 metre yüksekliktedir. Uludağ gezilecek yerler arasındaki listenize ekleyebilirsiniz.

 KARA GÖL  /ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER  /


Uludağ gezilecek yerlerden biri de Kara göl'dür.  Karagöl: 2270 metre yüksekliğinde daire şeklinde bir göldür. Adını güneyinde bulunan 2550 yüksekliğindeki ve üzerinde Türk Bayrağı ile tırmanışta başınızdan geçenleri yazabileceğiniz zirve defterinin bulunduğu Karatepe’den almaktadır.

Uludağ göllerinde  içme suyu çok önemlidir. Çünkü kamp yapmak için içme suyuna ihtiyaç vardır. İçme suyunun bulunmaması ve pek güneş almaması sebebiyle kamp için uygun görülmemektedir. Hakkında çeşitli rivayetler anlatılan göl ayrıca dipsiz göl adıylada anılmaktadır. Kilimli Gölden Alaçam istikametine giden patikadarn 10 dakikada ulaşılabilmektedir. Uludağ gezilecek yerler içinde ideal bir yerdir.

AYNALI GÖL  / ULUDAĞ  GEZİLECEK YERLER /


 Uludağ gölleri arasında  yer alan Aynalı Göl: Uludağ gezilecek yerler arasında önemli bir göldür. Aynalı göl; 2310 metre yüksekliğinde ve en yüksek zirve olan Karatepe’nin kuzey yamacında bulunmaktadır. Aynalı göl; Kuzey doğuya bakan at nalı şeklindedir. Güneş ışınlarını diğer göllere göre daha fazla alması ve ışınların su üzerindeki yansıması sebebiyle bu ismi almıştır.

Uludağ gölleri arasında  yer alan Aynalı gölde,  İçme su kaynağının bulunduğu, sakin ve doğal güzellikleriyle parlayan Aynalı Göl yerli kampçılardan ziyade yabancı dağcılar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca Aynalı göl mağarasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Uludağ gezilecek yerler arasındaki listenize ekleyebilirsiniz.

KİLİMLİ GÖL / ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER  /


Uludağ gezilecek yerler arasında yer alan Kilimli göl;  göller bölgesi içinde yer alıp, Uludağ'ın en önemli gölleri arasında yer alıyor.  Kilimli göl Karagöl’ün doğu komşusudur. Kilimli gölün yüksekliği yaklaşık  2330 metre olup, derinliği ise  4.5 metre civarındadır.

 Uludağ gezilecek  yerler içindeki Kilimli Gölün dibi çok sık şekilde bulunan yeşil bitki örtüsüne sahiptir. Kilimli gölde İçme suyu bulunmasından dolayı çevresi piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Kilimli Göl doğal güzellikleri ve günübirlik ziyaretlere uygun olduğu için hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Uludağ gezilecek yerleri gezmeye gidecekseniz,  Sakin bir kamp için hafta içi günlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kilimli göl civarında oturan köy halkının silahlarla atış denemeleri yaptığı bir alanda bulunmaktadır. Bu nedenle Kilimli göle gittiğinizde biraz dikkatli olmanız gerekmektedir. Kilimli göl Bursa halkının hafta sonlarının akın ettiği piknik ve kamp alanıdır. Uludağ gezilecek yerler arasındaki listenize ekleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot