Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Ekim 2018 Cumartesi

ARAS ŞELALESİ /ULUDAĞ GEZİLECEK YERLER / KAMP ALANI


Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Aras şelalesini mutlaka listelerinize ekleyin. Aras şelalesi  hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

 Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasıda doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Aras şelalesi   Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiattın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

 Bursa’dan Uludağ yolu kullanılarak Milli Park giriş noktasından sağa, ormanlar içinde devam eden asfalt yol sizi 1000 metre yüksekliğinde Soğukpınar köyüne ulaştırıyor. Bursa-Soğukpınar arası 30 km olup, köyden itibaren 5 km stabilize bir yolla Ketenlik yaylalarına varılıyor.

Ketenlik yaylalarından kuzey yönünde işaretli trekking yolu sizi Uludağ’ın kar sularını taşıyan ve tam kayalıkların içinden 15 metre yükseklikten düşen Aras Deresi ve Aras Şelalesi’ne ulaştırıyor. Bu yol yürüyerek yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Aras Şelalesi’nin bulunduğu nokta 1700 metre yükseklikte

ARAS ŞELALESİ  KAMP ALANLARI 


Aras şelalesi  Uludağ Bursa  kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Aras şelalesinde  kamp ve piknik yapılır mı?  Aras şelalesinde  içme suyu var mı? googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Aras şelalesinde içme suyu mevcut olup, kamp ve piknik yapmak için mükemmel bir yerdir. Karagöl Uludağ kamp alanı için tıklayın. 

  ARAS ŞELALESİ  NEREDE NASIL GİDİLİR ? YOL TARİHİ-HARİTA -ULAŞIM 


Aras şelalesine ulaşım sağlamak isteyen ziyaretçiler Uludağ milli parkında sağa doğru ormanlık alana yaklaşık 10 dk yürüdüktensonra ulaşım sağlayabilirler. Aras şelalesi Uludağ milli parkın Ormanlık alan olarak belirtilen yerin az ilerisinde yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot