Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Ekim 2018 Cumartesi

SOFTABOĞAN ŞELALESİ / GEZİLECEK YERLER / FOTOĞRAFLI



Uludağ'a yolunuz düşerse gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir yer olan Softaboğan şelalesini mutlaka listelerinize ekleyin. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir.

Yemyeşil bir doğanın vermiş olduğu tabiatın güzelliklerine şahit oluyorsunuz. Uludağ Bakacak’ın güneydoğusundaki bulunan  Dombay çukuru vadisi arasında kalan Softaboğan şela­lesi akış yönü yüksekten olmamasına rağmen,  Ku­zey yönüne akan Kırkpınar dereden ayrılıp bir şelale niteliği kazanan birçok şelalenin en önemli olanıdır.

 Softabağan şelalesinin hem tarihi hem de doğa güzellikleri ile çok tanınan bir şelaledir. Bursa şelaleleri arasında da Softaboğan şelalesi önemli bir yer almaktadır.  Softaboğan  şelalesi kamp alanlarına müsait  olduğu kadar,  softaboğan şelalesi hikayesi ile de ünlüdür.

SOFTABOĞAN ŞELALESİ KAMP 


Çobanka­ya kamp alanı karşısındaki Sultan Selim senaberliği (çamlığı) olarak da bilinen bölgenin kuzeyinde kalan şelaleye akan derede çok sayıda doğal havuz bulunur.Softaboğan şelalesi parkurunun girişi, Çobankaya kamp alanından asfalt yola çıkıp sola, Bakacak istikametine doğru yüründüğünde yaklaşık 500 m. mesafede Orman müdahale araçlarının kullandığı toprak yoldur.

SOFTABAOĞAN ŞELALESİ HİKAYESİ 


Softaboğan şelalesi adının, Yavuz Sultan Selim’in taht mücadelesi yaptığı kardeşi Şehzade Ahmet’in beş nefer biraderzadesini bir av sırasında burada boğdurmasını nedeniyle verildiğinden Solakzade tarihinde bahsedilir.

Tarihin  önemli isimlerine de tanıklık yapan softabağan şelalesi,  Sultan Selim Senaberliği olarak bilinen sahanın adı da bu hadiseden kalmadır. Çam ağaçları nedeniyle kuytu bir bölge halindeki Softaboğan şelalesi 1950 yıllarından günümüze yaz aylarında doğa yürüyüşçülerinin yoğun ilgisini çeker. Her yıl binlerce insan burada dinlemek, yürüş yapmak ve kamp yapmak için gelmektedirler.

 SOFTABOĞAN ŞELALESİ NEREDE NASIL GİDİLİR ? YOL TARİFİ 


Bodur Ardıç’lar arasından alçalarak çam ormanına doğru ilerleyen patika 850 m. Sonra Kırkpınar dereye iner. Patikanın sağındaki çeşmenin bulunduğu noktadan kuzeye uzanan geniş alan ise Sultan Selim Senaberliği olarak bilinir. Derenin her iki yakasında da bulunan patikalar takip edildiğinde yaklaşık 1.5 kilometre sonra Softaboğan şelalesine varılır. Uludağ festivali için tıklayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot