Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Ekim 2018 Cumartesi

KİLİMLİ GÖL /KAMP ALANI GÖLLER BÖLGESİ/ ULUDAĞ /



Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Kilimli Göl'ü mutlaka listelerinize ekleyin. Kilimli göl hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Kilimli göl de Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiatın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

Kilimli göl;  göller bölgesi içinde yer alıp, Uludağ'ın en önemli gölleri arasında yer alıyor.  Kilimli göl Karagöl’ün doğu komşusudur. Kilimli gölün yüksekliği yaklaşık  2330 metre olup, derinliği ise  4.5 metre civarındadır.

 Kilimli Gölün dibi çok sık şekilde bulunan yeşil bitki örtüsüne sahiptir. Kilimli gölde İçme suyu bulunmasından dolayı çevresi piknik ve kamp alanı olarak kullanılmaktadır. Kilimli Göl doğal güzellikleri ve günübirlik ziyaretlere uygun olduğu için hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır.

Sakin bir kamp için hafta içi günlerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Kilimli göl civarında oturan köy halkının silahlarla atış denemeleri yaptığı bir alanda bulunmaktadır. Bu nedenle Kilimli göle gittiğinizde biraz dikkatli olmanız gerekmektedir. Kilimli göl Bursa halkının hafta sonlarının akın ettiği piknik ve kamp alanıdır.

KİLİMLİ GÖL  KAMP 


Kilimli göl kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Kilimli gölde kamp ve piknik yapılır mı Kilimli gölde içme suyu var mı diye googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kamp ve piknik için her şey mevcuttur. Kilimli gölde rahatça kamp ve piknik yapabilirsiniz.

  KİLİMLİ GÖL NEREDE NASIL GİDİLİR ? YOL TARİHİ-HARİTA -ULAŞIM 


Uludağ Göller Bölgesi'ne Uludağ Milli Parkı’na giriş yaptıktan sonra Bursa’dan 32km uzaklıkta bulunan oteller bölgesine gidilir. Bölgeye teleferik kullanarak Sarıalan bölgesi ve oradan dolmuş minibüsler vasıtası ile de ulaşılabilir.

Sarıalan’dan oteller bölgesine yürüyerekte gitme imkanı bulunmaktadır. Bunun içinde Sarı alan sapağına çıkarak oteller bölgesine olan 7 kilometrelik yolu, Kız pınarı-oteller mevkiine ulaşabilirsiniz.

Daha sonra Çobankaya ve Bakacak’a doğru giden yoldan maden ocaklarının bulunduğu bölgeye gidilebilmektedir. Buradan sonrası yürüyerek de gidebilirsiniz. En yakın bölge Alaçam ve Orhaniye Köyleridir. Softaboğan şelalesi gezilecek yerler için tıklayın. 
 -------------
Aşağıdaki soruların hepsi yukarıda yazımın içinde mevcuttur. 

kilimli göl nerededir
uludağ kilimli göl nasıl gidilir
kilimli göl bursa
uludağ göller bölgesi haritası
kilimli göl harita
uludağ göller bölgesi kamp
uludağ göller bölgesine nasıl gidilir
kilimli buzul gölü nerede



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot