Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

1 Ekim 2018 Pazartesi

MİSİ KÖYÜ NEREDE? NASIL GİDİLİR? GEZİLECEK YERLER




Bursa  Misi köyü tarihi hakkında; Bursa misi 2000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Keşfi milattan sonra 183 yılında Alex tarafından keşfediliyor. Misi köyü gezilecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir. Misi köyü hem tarihi yapısıyla hem doğa yapısıyla Bursa'nın en çok ziyaret edilen köylerinden biridir. Misi köyünün eski adı 'Mysia' olduğu rivayet edilir.

         Ayrıca ünlü tarihçi Hederot'ta misi köyü ile ilgili bilgi verildiği görülmüştür. Hederot'a göre Trakyadan Anadoluya geçen hiristiyan birliklerinin buradan geçerken yaşamaya başlamalarıyla tarihi başlamıştır.

 Misi köyü nerededir?


         Misi köyü, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, gümüştepe mahlesine bağlı şirin bir köydür. Bursa merkezden yaklaşık 15 km uzaklıktadır. Misi köyüne nasıl gidilir? Eğer arabayla gidecekseniz,Bursa nilüfer ilçesi sınırlarına girdiğinizde Orhaneli yolunu takip edin,  sonra ilk sağ aradan aşağı inerken tabelaları göreceksiniz.

         O tabelalar sizi misi köyü içine kadar getirir. Eğer toplu taşıma araçlarıyla gidecekseniz heykelden ve acemlerden otobüsler kalkmaktadır. Oralardan binip çok rahat ve kısa bir zamanda ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul'dan gelecekler için ido ve budo deniz otobüsleriyle mudanya'ya gelip, ordan servisle şehir merkezine ulaştıktan sonra, misi köyü'ne giden toplu taşıma araçlarını kullanabilirler.


Bursa misi köyünde gezilecek yerler ve yapılacak şeyler


          Çocuk kütüphanesi; misi köyünün merkezinde yer almaktadır. İçeri girdiğinizde her masada elinde kitap okuyan çocukları görebilirsiniz. Bu pek rastlanmayan bir durum. Köyün çocukları tatil günlerinde ya da okuldan çıktıktan sonra soluğu çocuk kütüphanesinde alıyorlar.

          Etnografya evi müzesi; içerisinde köy halkın yöresel kıyafetlerinin sergilendiği bir yer olmakla beraber, karagöz ve hacivat oyun perdelerinin sergilendiği bir yerdir. Mutlaka gezip görülmesi gereken bir yer.

        Kavacık Sultan yatırı; misi köyü karşısında bulunan kayalıkların arasında yer alıyor. Bir rivayete göre bölgeden akan çeşme suyunun Kavacık Sultan yatırının göz yaşları olduğu söyleniyor. Ayrıca misi köyündeki ulu cami de küçük olmasına rağmen buram buram tarih kokuyor. Misi köyü sokakları yine osmanlı tarihi izlerini taşımaktadır.

       Köyün içinden geçen  nilüfer çayı, kavak ve çınar ağaçların yanında çay içmemek için hiçbir bahaneniz olamaz. Misi köyü at çiftliğini zamanınız varsa ziyaret edebilirsiniz. Doğa ile içiçe güzel bir yer.

 Acıktınız ve Misi köyünde ne yenir?


Bursa misi köyü kadınlarının açmış olduğu Misi köyü kadınları yardımlaşma ve dayanışma derneği restoran sahiplerinin işlettikleri Koza evi restauranta pide, cantık vb. yemek çeşitilerinden tadabilirsiniz. Ayrıca Misya Yemek Evi: Ev yemekleri yapan Misya Yemek Evi, Etnografya Evi’nin yanında bulunuyor.

        Misya Yemek evinin meşhuru ev yapımı reçelleriyle kahvaltısı güzeldir. Misi köyü kahvaltı fiyatlarıda uygundur. Missi köyü piknik alanı içinde mangal yapabileceğiniz yerlerde mevcuttur. Ama yok ben kendim pişirip kendim yiyemem diyorsanız, Misi köyü restoranlarda yemek ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

         Zaten merkezde birçok Misi köyü restaurant, cafe, aile çay bahçeleri mevcuttur.
Misi Şarabı; Misi köyü'n önemli gelir kaynaklarının başında gelir. Misi köyüne özgü misket aromalı üzümden yapılır. Ayrıca Misi köyü pekmezi de önemli bir yere sahip misket üzümden ve asma yapraklarından yapılan pekmezi tatmanızı tavsiye ederim. https://iznikgezilecekyerler.blogspot.com/2018/09/mudanya-gezilecek-yerler.html


Yazının içindekiler


*Misi köyü  gezilecek yerler  *Misi köyde  ne yenir? * misi köyde nerede kalınır? *misi köyü  nerede? *misi köyüne nasıl gidilir? *misi köyünn  eski ismi  *misi köyünün eski adı  *misi köyü  tarihi ve tarihi  yerler *misi köyü  tarihi eserler *misi  köyü   tarihi eserler *misi köyünde  bulunan tarihi yerler *misi köyü tarihi ve türistlik yerler * misi köyü   tarihi mekanlar *misi köyünün  tarihi * misi köyü kaç yılında kurulmuş *misi köyü  gezi rehberi*misi köyü  kahvaltı mekanları -yerleri *misi  Köyü turistlik yerler,*misi köyü  görsel resimler* misi köyü  tarihi yerleri *Bursa misi köyü  tarihi yerler *Bursa misi köyü  - misi köyü Bursa tarihi yerler.*misi köyünün turistlik yerleri * misi köyünün  güzel yerleri * misi  köyü tarihi ve gezilecek yerleri * misi köyü   gezilecek yerler * misi köyünün  neyi meşhur. misi  köyü  nereye bağlı * Bursa misi  Köyü *misi köyü  görsel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot