Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Ekim 2018 Cumartesi

AYNALI GÖL / ULUDAĞ BURSA KAMP ALANI GÖLLER BÖLGESİ /



Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Aynalı  Göl'ü mutlaka listelerinize ekleyin. Aynalı göl hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

 Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasında doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Aynalı göl de Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiatın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

 Aynalı Göl: 2310 metre yüksekliğinde ve en yüksek zirve olan Karatepe’nin kuzey yamacında bulunmaktadır. Aynalı göl; Kuzey doğuya bakan at nalı şeklindedir. Güneş ışınlarını diğer göllere göre daha fazla alması ve ışınların su üzerindeki yansıması sebebiyle bu ismi almıştır.

Aynalı gölde  İçme su kaynağının bulunduğu, sakin ve doğal güzellikleriyle parlayan Aynalı Göl yerli kampçılardan ziyade yabancı dağcılar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca Aynalı göl mağarasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

AYNALI GÖL  KAMP ALANLARI 


Ayanlı göl Uludağ Bursa  kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Aynalı  gölde kamp ve piknik yapılır mı?  Ayanlı  gölde içme suyu var mı? googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kamp ve piknik için her şey mevcuttur. Aynalı  gölde rahatça kamp ve piknik yapabilirsiniz.

AYNALI GÖL NEREDE NASIL GİDİLİR ? YOL TARİHİ-HARİTA -ULAŞIM 


Uludağ Göller Bölgesi'ne Uludağ Milli Parkı’na giriş yaptıktan sonra Bursa’dan 32km uzaklıkta bulunan oteller bölgesine gidilir. Bölgeye teleferik kullanarak Sarıalan bölgesi ve oradan dolmuş minibüsler vasıtası ile de ulaşılabilir.

Sarıalan’dan oteller bölgesine yürüyerekte gitme imkanı bulunmaktadır. Bunun içinde Sarı alan sapağına çıkarak oteller bölgesine olan 7 kilometrelik yolu, Kız pınarı-oteller mevkiine ulaşabilirsiniz.

Daha sonra Çobankaya ve Bakacak’a doğru giden yoldan maden ocaklarının bulunduğu bölgeye gidilebilmektedir. Burdan sonrası yürüyerek de gidebilirsiniz. En yakın bölge Alaçam ve Orhaniye Köyleridir.

 Uludağ göller bölgesine arabayla nasıl gidilir? merak edenlere, Bursa Ayanlı göle uludağ milli parktan sonra, arabayla gitmek biraz sıkıntılı o yüzden yürüyerek gitmeniz daha mantıklıdır. Ama arazi arabanız varsa Uludağ aynalı göle, Uludağ milli parktan sonra arabayla devam edebilirsiniz. Kilimli göl için tıklayın. 

Yukarıdaki yazımın içinde aşağıdaki soruların cevabı mevcuttur. 

Aynalı göl bursa
Aynalı göl uludağ
Aynalı göle ulaşım
Aynalı göl nerededir
Aynalı göl göller bölgesi
Aynalı göl kamp alanı
Aynalı göl arabayla nasıl gidilir
Uludağ Aynalı göl kamp alanı
Aynalı göl görsel bursa uludağ
Aynalı göl mağarası uludağ





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot