Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Ekim 2018 Cumartesi

KARA GÖL / ULUDAĞ BURSA KAMP ALANI GÖLLER BÖLGESİ /



Uludağ'a yolunuz düşerse; Bursa da  gezilecek ve görülecek yerler arasında,  önemli bir yer olan Kara göl'ü mutlaka listelerinize ekleyin. Kara göl hem Bursa'nın hem de ülkemizin en önemli doğa güzelliklerinden biridir.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce turist buraya akın etmektedir. Bursa da gezilecek yerler arasıda doğa güzellikleri ile mükemmel bir yerdir. Kara göl de Yemyeşil bir doğanın,  vermiş olduğu tabiattın güzelliklerine şahit oluyorsunuz.

Karagöl: 2270 metre yüksekliğinde daire şeklinde bir göldür. Adını güneyinde bulunan 2550 yüksekliğindeki ve üzerinde Türk Bayrağı ile tırmanışta başınızdan geçenleri yazabileceğiniz zirve defterinin bulunduğu Karatepe’den almaktadır.

İçme suyunun bulunmaması ve pek güneş almaması sebebiyle kamp için uygun görülmemektedir. Hakkında çeşitli rivayetler anlatılan göl ayrıca dipsiz göl adıylada anılmaktadır. Kilimli Gölden Alaçam istikametine giden patikadarn 10 dakikada ulaşılabilmektedir.


KARA  GÖL  KAMP ALANLARI 


Kara  göl Uludağ Bursa  kamp alanı hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerin en çok merak ettiği sorulardan biri Kara  gölde kamp ve piknik yapılır mı?  Kara  gölde içme suyu var mı? googlede aratılıyor. Bu bilgileri merak eden ziyaretçilere söylüyorum. Kara gölde kamp ve piknik için içme suyu bulunmadığından tercih edilmez.

  KARA GÖL NEREDE NASIL GİDİLİR ? YOL TARİHİ-HARİTA -ULAŞIM 


Uludağ Göller Bölgesi'ne Uludağ Milli Parkı’na giriş yaptıktan sonra Bursa’dan 32km uzaklıkta bulunan oteller bölgesine gidilir. Bölgeye teleferik kullanarak Sarıalan bölgesi ve oradan dolmuş minibüsler vasıtası ile de ulaşılabilir.

Sarıalan’dan oteller bölgesine yürüyerekte gitme imkanı bulunmaktadır. Bunun içinde Sarı alan sapağına çıkarak oteller bölgesine olan 7 kilometrelik yolu, Kız pınarı-oteller mevkiine ulaşabilirsiniz.

Daha sonra Çobankaya ve Bakacak’a doğru giden yoldan maden ocaklarının bulunduğu bölgeye gidilebilmektedir. Burdan sonrası yürüyerek de gidebilirsiniz. En yakın bölge Alaçam ve Orhaniye Köyleridir.

Uludağ göller bölgesine arabayla nasıl gidilir? merak edenlere, Bursa Ayanlı göle uludağ milli parktan sonra, arabayla gitmek biraz sıkıntılı o yüzden yürüyerek gitmeniz daha mantıklıdır. Ama arazi arabanız varsa Uludağ aynalı göle, Uludağ milli parktan sonra arabayla devam edebilirsiniz.  Kilimli gölden Alaçam istikametine giden yoldan 10 dk içinde ulaşabilirsiniz. Aynalı göl için tıklayın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot