Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

29 Ekim 2018 Pazartesi

BURSA KÜLTÜRPARK / GEZİLECEK YERLER / FOTOĞRAFLI /



Bursa da gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir yere sahip olan Bursa Kültürpark, 1955 yılında, dönemin Bursa Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından hizmete açılmış olup şehrin düzenlenmiş ilk büyük yeşil alanı olma özelliğine sahiptir.

 Bursa Kültürpark; kurulduğu günden bu yana düzenli aralıklarla bakım, onarım ve geliştirme çalışmalarıyla günümüzde tam 393 bin metrekarelik bir alana ulaşan parkta; 60 değişik türde 5000’den fazla ağaç, 44 çalı türü ve çeşitli sarmaşık türleri bulunmaktadır.

  Bursa Kültürpark 1963’te ilk kez düzenlenen “Bursa Festivali” ne ev sahipliği yapmıştır. 40 hektarlık büyüklüğü ile Bursa’nın en önemli parkı olan Kültürpark, konumu ve yeşil dokusuyla kentin ve kentlisinin gözbebeği olmaya devam etmektedir.

Bursa Kültürparkın Toplam alanı: 394.000 m2 olan Kültürpark 2006’daki yenilenen yüzü ile 143.000 m2 olan yeşil alanını 179.000 m2 olarak genişletmiş ve daha fazla yeşil alana kavuşmuştur.
Bursa Kültür  parkın içinde sandalla gezilebilen göl çevresinde çay bahçeleri, lokantalar, barlar ve dinlenme alanları bulunur.

Arkeoloji Müzesi, Belediye Konservatuarı, Açık Hava Tiyatrosu, Nikah Salonu ve Lunapark Kültürpark'ın içinde yer alan yapılardır. Her yıl yerli ve yabancı binlerce  kişi tarafından ziyaret edilen Bursa Kültürpark; yeşil dokusu, bünyesinde barındırdığı birçok ziyaret alanı ve etkinlikleriyle şehrin çekim merkezi haline gelmiştir. Bursa da gezilecek yerler arasında mutlaka gezilip görülmesi gereken önemli yerlerden biridir.

Bursa Kültürpark Bahçesi


Bursa Kültürparkın bahçesi;  eşsiz yeşilliği ile parkın içerisinde her nereye giderseniz gidin çiçekler ve ağaçlar göreceksiniz. Bununla birlikte park içerisinde lokantalar ve Gazeteciler lokali de yer alıyor. Kültürparkın içinde bir de  camii yer alıyor. Bursa’ya giderseniz mutlaka ziyaret etmeniz gereken özel ve önemli bir doğal yapıdır.

Bursa Kültürpark, şehrin eski ve bir o kadar da yeşilliği ile insanın içine huzur veren ortamlarından birisi durumunda. Her ne olursa olsun Bursa’nın yeşili ile meşhur bir şehir olduğunu duymuşsunuzdur ve hatta birçok kişi YEŞİL BURSA lakabı ile bu şehri tanımlar. Gerçekten de mükemmel bir yeşili vardır ve Türkiye’nin neresine giderseniz gidin böyle tok ve insanın gözüne hitap eden bir yeşil daha görebilmeniz mümkün değildir. Bursa da gezilecek yerler arasında mutlaka listelere eklenmelidir.

Bursa Kültürpark nerede? nasıl gidilir? yol tarifi ulaşım - bilet fiyatları


Bursa Kültürpark Bursa ili, Osmangazi ilçesi bağlı olup, toplu taşıma araçları ve özel araçlarla ulaşım sağlamak son derece rahattır. Merinos Metro istasyonun hemen yanında yer almaktadır. çevresinde büyük bir otopark bulunmaktadır. Bursa Kültürpark bilet fiyatları dört tl olup, indirimli kartlar da geçerlidir. Kültürparkın içinde yer alan oyuncalar ve lunapark bilet fiyatları da en güncel fiyatı Lünaparka gidip öğrenebilirsiniz. Bursa Kültürpark lunapark bilet fiyatları 2018  de beş tl idi. Bursa ördekli kültür merkezi için tıklayın. 



Yukarıdaki yazımın içinde aşağıdaki soruların cevabı mevcuttur. 

bursa kültürpark lunapark
bursa kültürpark oyuncakları
bursa kültürpark bilet fiyatları
bursa kültürpark nerede
bursa kültürpark bilet fiyatları 2018
bursa kültürpark lunapark bilet fiyatları 2018
bursa kültürpark konser
bursa kültürpark lunapark bilet fiyatları 2017





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot