Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

30 Eylül 2018 Pazar

OYLAT KAPLICALARI




           OYLAT KAPLICALARI



           Oylat Kaplıcaları Oylat Şelalesi Oylat Mağarası Gezilecek yerler
            Oylat Kaplıcaları; Her yıl yerli ve yabancı binlerce türist ağırlayan bir tarihi doğa harikasıdır. Gezilecek yerler içinde mutlaka görülmesi gereken şahane bir yerdir.

Oylat kaplıcalarının özellikleri; Sülfat, bikarbonat, kalsiyum, Oylat Hamamı ve Sızı Suyu Kaynakları, Sülfat, hidrojen iyonu, demir, Göz Suyu Kaynağı içinde bulunduran zengin şifalı sulardandır.
        Oylat kaplıcaları suyundan hem içilebilir olması, hem de banyo yapılabilir özellikte olması açısından önemlidir. Oylat Kaplıcaları gezilecek ve görülecek yerler arasındaki listelere mutlaka eklenmelidir.

         Oylat kaplıcalarının Tedavi Ettiği Hastalıklar:

          İçme kürleri, diürez kürlerde ve şişmanlıkta etkilidir, banyo kürlerinin sedatif özelliklerinden yararlanılır. Bu tür önemli hastalıkları zamanla tedavi ettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Oylat kaplıcaları bu özelliğiyle Türkiye'deki önemli kaplıcaları arasında yer alır.

 Oylat Kaplıcaları nerede? nasıl gidilir? Nereye bağlıdır?



          Oylat Kaplıcaları Bursa ili, İnegöl ilçesinin güneyindedir. Etrafı doğanın güzellikleri ile süslenmiş bir cennet bahçesi kadar güzel bir yerde saklıdır. İnegölde gezilecek en güzel yerlerdendir.  İnegöl şehir merkezine 27 km uzaklıktadır. Oylat kaplıcalarına ulaşım ise  İnegöl merkezden toplu taşıma araçlarıyla sağlanmaktadır. Kendi arabanız ile gelecekseniz, İnegöl merkezden tabelaları  takip ettiğinizde sizi Kaplıcalara kadar  getirecektir.

OYLAT KAPLICALARI

        Oylat Şelalesi: Oylat'ın simgesi haline gelmiş olan bu doğa harikası şelale, Oylat'ta Kanyon ve mağaradan oluşan 'Oylat Şelalesi'  gezmeye ve görülmeye değer güzelliktedir.
Oylat Mağazarası: Oluşumu binlerce yıl öncesine dayanan mağara, sakıt ve dikitlerden oluşmuş mükemmel bir doğa güzelliğidir. gezilecek ve görülecek önemli yerdendir.
Oylat yeşil vadi: Etrafı mükemmel yeşillikle donatılmış, kuş sesleriyle huzur dolu bir yerdir. Oylat yeşil vadi de gezerken doğanın size sunmuş olduğu güzellikleri izlerken,  ne kadar yürüdüğünüzün farkına bile varamayacaksınız.

Hilmiye Köyü: Oylat mağarasına yaklaşık 1 km mesafede bulunur. Hilmiye Köyü zengin doğa güzellikleriyle her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Oylat kaplıcaları ve oylat mağarasını gezerken Hilmiye köyünü gezmemek olmaz.
Konaklama Tesisleri: Yeşil Vadi otel ve restaurant
Oylat konaklama için yukarıda belirttiğim otelde kalabilirsiniz. Oylat kaplıcaları otel fiyatları açısında uygundur. 
Suyun Isısı:
40°C -Oylat Hamamı Kaynağı
30,5°C -Sızı Suyu Kaynağı
10°C -Göz Suyu Kaynağı
PH Değeri:
7,26 -Oylat Hamam Kaynağı
7,18 -Sızı Suyu Kaynağı3,04 -Göz Suyu Kaynağı

 Oylat Kaplıcalarını gezerken vaktiniz olursa eğer, Bursa Cumalıkızık köyü, Bursa Gölyazı köyü, Bursa Misi köyü ve Mudanya Tirilye'yi de gezmenizi tavsiye ederim. Bursa' da gezilecek ve görülecek yerler içinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Oylat mağarası  için tıklayın.

Yazının içindekiler

Oylat kaplıcaları nerede
Oylat kaplıcaları özellikleri
Oylat kaplıcaları hakkında bilgi
Oylat kaplıcaları ulaşım
Oylat kaplıcaları görsel
Oylat kaplıcaları nereye bağlı
Oylat kaplıcaları şifalı suları
Oylat kaplıcaları tarihi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot