Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Eylül 2018 Perşembe

BURSA ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ / KAYAK FİYATLARI



ULUDAĞ

Uludağ Kayak merkezi hakkında bilgi


Bursa Uludağ, ülkemizde gezilecek ve görülecek yerler arasında insanın hayatında mutlaka ölmeden önce bir kez gidip görmesi gerektiğini düşündüğüm bir yerdir.

Öyleki her yıl  yerli ve yabancı binlerce turistin uludağ kayak merkezine  akın ettiğini görüyoruz.  Uludağ Turizm açısından son derece önemli bir kayak merkezidir. Bursa Uludağ turizm potensiyle, her yıl bir önceki yıla oranla artmaktadır.



 Peki Uludağ kayak merkezi nerede? Uludağ Kayak merkezi nereye bağlı?  Uludağ konaklama.. Uludağ ulaşım.. Uludağ gezilecek yerler gibi bir çok soru sorduğunuzu ve cevap beklediğinizi biliyorum. Tüm bu sorularına şimdi değineceğim. Sizde Uludağa gelirken mükemmel bir tatil yapmış olacaksınız.


Uludağ Türkiyenin en önemli tatil merkezlerinden biridir. Özellikle kış turizimde dünyanın önemli kayak merkezlerinden biridir de. Bursa Uludağ , Marmara Bölgesi'nin en yüksek dağı olarak bilinen noktası Uludağ.


Dik ve heybetli görünüşüyle 2.543 metrelik yükseliğe sahip olan bu dağ, kış ve doğa sporları için mükemmel bir yerdir. Bursa Uludağın Türkiyenin en büyük dağlarının arasında yer alması ,  haliyle siz tatilseverlere yılın her sezonu gitme imkanı da sunuyor.

Uludağ Kayak Merkezinde Kayak Sezonu Ne Zaman Başlar? 


Özellikle kayak severler için söylüyorum. Eğer Uludağ kayak merkezine ne zaman gidilir? konusunda fikriniz yoksa, aralık ayından başlayan ve şubat dönemine kadar süren yoğun kar yağışını baz alarak gelecekleri dönemi bu zaman aralıkları arasında tercih edebilirler.

Çünkü bu tarihler Uludağda karın zirve yaptığı zamanlardır. Ama mevsim şartlarına göre bazen değişiklik gösterebilir.

                         Uludağ fotoğrafları



Yaz aylarında ise bölgenin kuzey kesimine serilmiş yayları ise gelenlerin isteklerine cevap veriyor. Sobra, Kirazlı, Kadı ve Sarıalan yaylaları buranın turistik anlamda en çok ilgi gören yaylalarından.


Uludağda gezilecek yerler arasında bu yaylaların mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında sayabilirsiniz. Doğaya karşı oturup güzel bir çay içebilirsiniz :) Uludağ tatil için en iyi  kayak merkezlerinden biridir.

Bursa Uludağ kayak merkezi  pistleri


Bursa Uludağ Toplamda 11 adet ana pistin bulunduğu Uludağ Kayak Merkezi’nde; alpin usulü, snowboard, cross country, heli skiing stillerinde kayak yapabileceğiniz pistler bulunmaktadır.  


Ayrıca Acemiler için oldukça geniş alanlar bulunmaktadır ve eğimi de son derece uygundur. Bursa Uludağ Başlıca pistler aşağıda sıralanmıştır.

Ergün Kayak Pisti:
800 metrelik bir uzunluğa sahip olan bu pistte, Alkoçlar Teleski bulunmaktadır.
Beden Terbiyesi Kuşaklı Kayak Pisti: 20750 metre uzunluğundaki bu pistte, Beden Terbiyesi Telesiyeji bulunmaktadır.
Kuşaklıkkaya Kayak Pisti: 3.000 metrek uzunluğundaki bu pistte, Kuşaklıkaya Grand Telesiyeji bulunmaktadır.
Garan Kayak Pisti: 1.300 metre uzunluğundaki bu pistte, Garan Teleski bulunmaktadır.
Grand Yazıcı Kayak Pisti (İtalyan Yokuşu): 650 metre uzunluğundaki bu pistte, Yazıcı Teleski bulunmaktadır.
Belvü Kayak Pisti: 900 metre uzunluğundaki bu pistte, Belvü Telesiyej bulunmaktadır.
Karakuvvetleri Pisti: Yalnızca Karakuvvetlerine ait olan bu pistte, Karakuvvetleri Telesiyej bulunmaktadır.
Fahri Kayak Pisti: 1.100 metre uzunluğundaki bu pistte, Fahri Telesiyej bulunmaktadır.


                                Uludağ foto 

Kervansaray Kayak Pisti: 1.100 metre uzunluğundaki bu pistte, Kervansaray Telesiyej bulunmaktadır.
Beceren Kayak Pisti: 900 metre uzunluğundaki bu pistte, Beceren Teleski bulunmaktadır.
Yazıcı Kayak Pisti: 1.175 metre uzunluğundaki bu pistte, Yazıcı Telesiyej bulunmaktadır.
Osman Yüce Kayak Pisti: 650 metre uzunluğundaki bu pistte, Ağaoğlu Telesiyej bulunmaktadır.


*Uludağda kayak yapacaklara tavsiyemiz en ideal yer Kartalkayadır. Kartalkaya yeni kayak yapmayı öğrenenlere ve biraz sakin olsun diyorsanız Uludağ yerine Kartalkayada kayak yapmak daha keyiflidir.


Kartalkaya fazla kalabalık olmadığı için kimseye çarpma riskinizi de azaltmış olursunuz. Ayrıca Uludağda kayak eğitimleri alabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi Ücretleri


Uludağ kayak merkezi ücretleri, çok uygundur. Mesala Uludağda kayak yapacaksınız; bir kişi için günlük, Uludağ kayak fiyatları  250 TL den başlıyor. Ayrıca Uludağ kayak merkezine giriş ücreti eğer kendi aracanızla gelecekseniz.  girişte araç başına 15 Tl ödemeniz gerekir.


Ben araçla değil toplu taşıma araçlarıyla Uludağ kayak merkezine ulaşım sağlayacağım diyorsanız. Heykel merkezden Uludağ merkeze münibülerle de gidebilirsiniz.

Uludağ Nerede? Nasıl gidilir? Yol tarifi & Uludağa Ulaşım


Uludağ Bursa’ya 40 km uzaklıkta bulunan Uludağ Kayak Merkezi  Osmangazi ilçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Ulaşım çeşitli alternatiflerle sağlanmaktadır.  Bursa’nın İstanbul’a 240, İzmir’e 330, Ankara’ya 380 km uzaklıkta olduğunu belirtelim. Ayrıca teleferikle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

                      
                                          Uludağ fotoğraf



Uludağ Teleferik nerede? Uludağ Teleferik
Bursa'nYıldırım ilçesine bağlı
Teleferik mahlesinde bulunmaktadır. Bursa kent meydanında dolmuşlarla Bursa Teleferik'e ulaşım sağlayabilirsiniz. Türkiyenin en önemli Kayak merkezi olan Uludağ'a her türlü ulaşım sağlama imkanınız bulunmaktadır.

Uludağda yapılacak kış aktiviteleri & Uludağ gezilecek yerler & Uludağda neler yapılır? Uludağ eğlence


*Buz Pateni
*Kar Motoru ile Safari
*Kayak
*Snowboard
*Kış Dağ Tırmanışı
*Kayak & Snowboard Okulu
*Türkiye’nin En Uzun Teleferiği
*Uludağ Orman Köşkleri
*Uludağ Milli Parkı
*Uludağ Bungalov


Uludağ Sarıalan - Çobankaya


Sarıalan ile Çobankaya'yı birbirine bağlayan bu parkurun uzunluğu 3.8 kilometredir. Teleferik istasyonunun bulunduğu 1.650 mt. rakımdaki Sarıalan yaylasında Milli Park binaları ve hediyelik eşya barakalarının önünden başlayan parkur doğuya doğru ilerler.


 Sağda et-mangal lokantasını geçip yürüyüşe devam edildiğinde piknik alanı ve oyun sahası sonrasında yaklaşık 800 mt. sonra Mandıra boğazı mevkiinde Sarıalan dere geçilerek Sarıçayır?a (Alman Çayırı) varılır. Belirgin patika 300 mt. sonra sola dönerek hafif bir meyille yükselir ve Sarıçayır tepede Kurtkaya-Oteller patikası ayrımına varır.

                                          Uludağ manzara





Çobankaya patikası sola devam eder ve orman içinden geçip yaklaşık 1.5 kilometre sonra Sobran yaylaya çıkar. Köprüden geçerek doğuya doğru yola devam eden patika yükselerek orman içine girer. Yaklaşık 400 m. sonra kuzey yönünde Gülpınar'a inen toprak müdahale yoluna çıkar.


 Çobankaya ulaşmak için sağa doğru ilerlenir ve kısa bir yürüyüşün ardından Çobankaya kamp alanına varılır. Sarıalan-Çobankaya arasında­ki bu yürü­yüş parkuru yaz aylarında kampçılar ve doğa yürüyüşü yapanlar tarafından çok sık kullanılır. Bence Uludağ kayak merkezinden sonra en güzel vakit geçirebileceğiniz yer Uludağ Sarıalan olan yerdir.


Uludağda Yeme İçme& Uludağda Ne Yenir?

Bursa’nın Meşhur İskender Kebabı
Uludağ mutfağı genel olarak Bursa’ya özgü yemeklerden oluşur. Uludağ’da ne yenir ne içilir diye merak edenlere gelenekselleşmiş yemeklerin yanında Avrupa mutfağından seçenekler de sunulur.


Oteller açık büfelerinde kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde çeşit çeşit lezzetler servis ederler. Ayrıca uludağ sucuk ekmek yapan yerlerde çok güzel yapıyor. Uludağda sucuk ekmek yemenizi mutlaka tavsiye ederim.


Zaten Uludağda sucuk ekmek, fiyatı en az olan yiyeceklerin başında geliyor.
Ancak Uludağ’a gelmişken dünyaya nam salmış İskender Kebabı yemeden eve dönülmez değil mi?


Taze pidelerin üzerine özenle hazırlanmış etler ve yöresel tereyağlar ile hazırlanan soslar İskender Kebabı tadına doyulmaz hale getiriyor. İskender dışında diğer belli başlı Uludağ yemekleri ise şunlar:

İnegöl Köfte
Etli kereviz
Zeytinyağlı kestaneli lahana dolması
Pideli Köfte
Oğmaç Çorbası
Dilber dudağı
Ciğer Sarması
Kemalpaşa Tatlısı
Sipsi
Bursa Lokumu
Köpoğlu Salatası
Sütlü kabak
Cantık
Cevizli lokum
Kestane Şekeri
Damat paçası


Uludağ Kayak merkezi Otelleri & Uludağ Konaklama & Uludağ Pansiyon

En Bilindik Oteller & Otel tavsiyeleri


Uludağ Büyük Otel, Alkoçlar Otel, Trend Life Otel, Beceren Otel, Uslan Hotel, Genç Yazıcı Otel, Ulukardeşler Otel, Kervansaray Uludağ Hotel, Fahri Otel bu oteller en  çok Uludağ kayak merkezinde konaklama yapılan oteller arasında yer alır. 


                                  Uludağ görsel 


Uludağ  Otelleri ile Uludağ Kayak merkezi iletişimiçin yukarıda belirttiğim otellerin web sayfalarından ulaşabilirsiniz. Uludağ kayak merkezinde kamera sistemi bulunmaktadır. Uludağda daha güvenli ve sağlıklı bir tatil için herşey düşünülmüş. Gönül rahatlığıyla Bursa Uludağda kayak yapabilirsiniz. Bursa gürsu gezilecek yerler için Tıklayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot