Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

8 Mayıs 2017 Pazartesi

Bursa Teleferik

Türkiye’nin ilk teleferiği olan Bursa Teleferik; açıldığı günden (29 Ekim 1963) 2012 yılına kadar aynı teknoloji ile hizmet verdi.



Eskiyen teleferik, “teknolojisi, altyapısı ve istasyonları” tamamen yenilenerek, 6 Haziran 2014 tarihinde bambaşka bir yolculuk sunmak üzere yola koyuldu.




Bursa’nın simgesi teleferik, “Bursa Teleferik” markasına dönüşürken zihinlerde yer eden geleneksel kabin görüntüsü stilize edilerek korunmuştur.



Bursa Teleferik A.Ş. 2012 yılında teleferikle yeni bir gezi & yaşam stili oluşturmayı hedefleyen dev bir projeye hayat verdi. Bugün, teleferik teknolojisi yenilenerek yapılandırılan “Ekolojik Ulaşım Aracı” ve her biri “Etkinlik Merkezi” olarak konumlandırılan istasyonları ile size tüm gezi alışkanlıklarınızı unutturup yepyeni ve çok özel bir deneyim sunuyor.



2012 yılında kurulan Bursa Teleferik A.Ş. “Dev yatırım projelerini”, kullandığı yüksek teknolojiler ve profesyonel işletmecilik anlayışı ile birleştiren çok güçlü bir ekiple yol alıyor.



Bursa Teleferik A.Ş. teleferik hattı ve istasyonları ile Uludağ’ın dünya turizminde üst sıralara yükselmesi için tam destek veriyor. Yüksek standartlarda bir gezi, alışveriş ve etkinlik deneyimini siz değerli yolcularına her gün aynı tutkuyla sunuyor.



En ileri teknolojileri ve insanlık için çevreye duyarlı, en konforlu tesisleri yapılandırma ilkesiyle hareket eden Teleferik Bursa, güvenle ve keyifle insan taşıma misyonundan ilk günden beri ödün vermiyor.



9 km hat uzunluğundaki Bursa Teleferik, Türkiye’nin ve dünyanın en uzun teleferik hattı olması ile ön plana çıkarken; teknik özelliklerinin üstünlüğü bakımından yine ilk sıralarda yer alıyor.



Teleferik kabini, dağı, zirveyi, korunaklılığı ve aynı zamanda doğa işaret dilinde, “güvenle inilir” tabirini simgeleyen yuvarlak kenarlı üçgen içerisine yerleştirilmiştir. Yukarıya doğru uzanan ve her iki tarafı açık olan düz çizgiyle ifade edilen halatlı taşımacılık ile de “ilerlemeye ve özgürlüğe” atıfta bulunulmuştur.


Logo rengi olarak seçilen mavi, gökyüzünü, sonsuzluğu, özgürlüğü anlatır. Aynı zamanda “sadakati, barışı, huzuru ve sakinliği” simgeleyen mavi renk, Bursa Teleferik markasına da bu özelliklerini aktarmıştır.




























                                                      İSTASYONLAR

Teferrüç İstasyonu; otomasyonla yönlendirilen sistemi, 240 araçlık otoparkı, 70 kişilik şirket ekibinin idari bölümleri, eğlence dükkânları, yürüyen merdiveni, geniş yolcu kabul salonu ile konuklarına profesyonel hizmet sunuyor. Tesisin her iki katını da kapsayan, yerden tavana kadar uzanan camlardan; içerideyken dışarıdaki manzara keyifle izlenebiliyor.





Teferrüç Merkez İstasyonu’nda Sunulan Hizmetler :

Sergi ve Gösteri Alanı Cam Salon,
Bilet Gişeleri,
İdari Bürolar,
Asansör,
Yürüyen Merdiven,
Mescit,
WC’ler,
Açık Otopark.


Bursa Teleferik istasyonlarının her birinde, yolculuk öncesi ve sonrasında, yolcuları eğlendirecek farklı mağazalar bulunuyor. Teleferiğin açık olduğu saatlerde hizmet veren bu mağazalar, alışverişten, yeme-içmeye, hatıra fotoğrafından oyuncakçıya kadar birçok seçenek sunuyor. Teferrüç İstasyonu’nda yer alan markaların mağazaları, yolcularla birlikte, Uludağ’a çıkmadan sadece alışveriş yapmak isteyen Bursalılara da hizmet veriyor.

İstasyonlarımızda bulunan otopark, idare, sağlık merkezi, ulaşım avantajları ve diğer tüm sosyal donatılarla ilgili bilgilere bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. Sadece bir ulaşım aracı değil aynı zamanda bir yaşam merkezi olan Bursa Teleferik tüm Bursalılara ve dışarıdan gelen misafirlerine hizmet sağlamaya devam ediyor.





Tesis yapılanması sürmekte olan 2. istasyon Kadıyayla, doğal parka adım attıran ve piknik alanlarına ulaştıran en sakin istasyondur. Teferrüç’te başlayan teleferik yolculuğunun ilk durağı olan Kadıyayla’da altyapı çalışmaları devam ettiği için yolcu iniş ve biniş işlemleri yapılamıyor. Bu istasyonun da yolcu trafiğine tam anlamıyla açılmasının sağlanması için bir an önce inşaatın tamamlanmasına çalışılıyor.





Yıllarca teleferiğin son istasyonu olan Sarıalan; Oteller İstasyonu’nun açılması ile ara istasyon konumuna geçti. Muhteşem panoramik manzaralar sunan Sarıalan İstasyonu’nda, Teleferik tesisi içinde de birçok yenilik yapıldı. Sarıalan İstasyonu’nda tesise açılan Sarıalan Sofrası Restoranı, hem yolculara hem de Bursalılar ile turistlere özel lezzetler sunuyor. Grupların, şirketlerin ve ailelerin Teleferikle Uludağ özel gezisine büyük değer katıyor.

Sarıalan İstasyonu’nda Sunulan Hizmetler ve Mağazalar:

Sarıalan Sofrası Restoran,
Teleferik Hediyelik Eşya Dükkânı,
WC’ler.




4. ve son istasyon olan Kurbağa Kaya (Oteller) İstasyonu, Aralık 2014’te açıldı. Oteller İstasyon Tesisi ise; 2016 yılında tam faaliyete geçerek dev bir tesis olarak hizmet vermeye başladı.

Kurbağa Kaya (Oteller) İstasyonu’nda Sunulan Hizmetler ve Mağazalar:

Alışveriş Merkezi,
Spor Sahaları,
WC’ler,
Restoranlar,
Açık Otopark.



                                          Özel Yolculuk Teması

Bursa Teleferik; istasyonlarında sunulan keyiflerle zenginleşen, ekolojik taşımacılıkla seyir yolculuğunun birleştiği “Özel Bir Yolculuk Deneyimi” teması geliştirdi.
Bu tema çerçevesinde;

Doğanın içine zarafetle yerleştirilen teleferik hattı ile 4 ayrı istasyonun modern mimarisi, tüm konuklara konfor ve eğlence sunuyor.


İstasyonlarda bulunan farklı markaların mağazaları, dopdolu bir etkinlik merkezi oluşturuyor.
Bursa Teleferik A.Ş.’nin Teleferik ve İstasyonları; uluslararası alanda da ses getirerek, Türkiye’nin ve dünyanın en görkemli turizm sahalarından biri olmayı hedefliyor.


                                                KABİNLER

Bursa Teleferik; 8 kişilik 140 adet Standart Kabin ile yol alıyor. 20 saniyede bir, 1 kabinin geldiği, Detachable Gondola sisteminde sürekli çalışan teleferik hattında, istasyonların içine giren kabinler; tahliye alanına gelirken yavaşlatılarak, yolcuların kolay inip binmesi sağlanıyor.



Bursa Teleferik sisteminde sıra beklenmez. Durmaksızın çalışan hat üzerinde; 1 kişi dahi gelse sıra ya da kabinin dolmasını beklemeden kabine binebilir.


Kabinlere 8 kişiden fazla kesinlikle binilemez.


Yolcuların konforlu seyahat edebilmesi için “oturma zorunluluğu olan” kabinlerde, suni deriden yapılmış 4’er kişilik 2 koltuk bulunur.


Kabinlerin üzerlerindeki güneş panelleri; gün boyu enerji toplayarak, akşam hava karardığında kabinlerin çevresindeki lambaları yakarak, hoş ve aydınlık bir görüntü oluşmasını sağlarlar.



CE standartlarındaki birçok güvenlik testinden geçen Bursa Teleferik kabinleri F2 uçaklarının kanopilerinde (kokpiti saran saydam yapı) kullanılan “6mm’lik Polycarbonate” malzemeyle kaplı. Bu malzeme; gürültü ve meteorolojik etkileri yalıtıp, görüş imkânını da arttırdığı için akrobasi & savaş uçaklarında da kullanılıyor.


Kabinin çevresini saran bu saydam yapı, panoramik seyir imkânı verdiği gibi UV/güneş ışınlarına karşı da yüksek koruma sağlıyor.


Kabinlerde motor yoktur. Tüm kabinler, merkezi elektrik sistemine bağlı olduğundan, gürültü oluşturmadan tamamen sessiz yol alırlar.  Kabinin üst bölümündeki 4 küçük pencereden de güvenli hava dolaşımı sağlanır.



Aerodinamik yapısı rüzgârdan en az etkilenecek şekilde tasarlanan kabinler sallanmıyor. Ayrıca Teleferik sürekli sabit hızla gittiğinden ve ivmelenme olmadığından yolculuk sırasında araç tutması sorunu da yaşanmıyor.





Kabinlerin kapısı, yolcu binişinin ardından, hidrolik sistemle kapatılıp kilitlenir. Hemen ardından, kabin istasyondan çıkmadan kapıların durumu sensörler ile test edilir.



Herhangi bir kapının düzgün kapanmaması halinde otomatik kontrol sistemi kendini durdurarak, hatanın telafi edilmesini sağlar ve oluşabilecek tehlikeyi, kabin istasyondan çıkmadan önler.




                                                     GÜVENLİK

Kabin içindeki yolcular 444 6 345 numaralı Acil Destek hattını kullanarak merkezle haberleşebiliyorlar. Ayrıca dünyanın başka hiçbir teleferiğinde olmayan “kabin içi sesli ve görüntülü haberleşme” sisteminin yapılandırılması üzerinde de çalışmalar sürdürülüyor.



Otomatik Kontrol sistemiyle, her aşaması izlenen Teleferik hattının tüm kritik noktalarında 2’şer teknik personel bulunduruluyor. Teknik sorun halinde, Acil Uyarı sisteminin sinyallerine paralel “tahliye prosedürü” uygulanıyor. Hatta bulunan elektrik motorları 3 dk. içinde görevini dizel motorlara devrederek, hattın hızla ilerletilmesini ve yolcuların ivedilikle tahliyesini sağlıyor.



Farklı birçok kuruluştan aldıkları eğitimlerle sorunlara anında müdahale edebilen Teleferik Acil Destek Ekibi, ihtiyaç halinde JAK (Jandarma Arama Kurtarma), AFAD ve AKUT gibi grupları da hızla çözümün içine katıyor.



                                          İLERİ TEKNOLOJİ

Yağmur, kar, tipi gibi her türlü hava koşulunda çalışabilecek şekilde tasarlanan Bursa Teleferik sistemini sadece rüzgârlı havada kesintili hizmet verebiliyor. 70 km/s rüzgâra dayanımlı sistem; otomatik izleme sürecinde 3 aşamalı uyarıda bulunuyor.


1-Direklerden alınan rüzgâr hızı 40 km/s seviyelerinde iken operatörün dikkatini çekecek görsel ve sesli uyarılar başlıyor. 4 ayrı istasyonda bu izlemeyi yapan eğitimli operatörler an be an bu verileri Tesis Vardiya Sorumlusu ile paylaşıyorlar.



2-Rüzgâr 60–65 km/s seviyelerine ulaştığında, güvenlik nedeniyle müşteri kabulü durduruluyor ve varsa hattaki müşteriler acilen tahliye ediliyor.


3-Teleferik ulaşım hattı, rüzgâr hızının ve yönünün güvenli sınırlara gerilemesine dek, tamamen kapatılıyor.


                                       EKOLOJİK ULAŞIM

Yenilenen Bursa Teleferik; doğanın içine zarafetle yerleştirilmiş teknolojisi ile “ekolojiye duyarlı bir ulaşım” sunuyor. Yapım ve işletiminin her aşamasında çevreyi koruma ve doğal kaynakları hesaplı tüketme konusunda büyük özen gösteriliyor. Ekolojik ulaşım araçlarının tüm avantajlarını bünyesinde barındırıyor:


Teleferik; ucuz ve etkin çalışıp, farklı seçenekler sunarak, canlı bir ekonomiyi destekliyor.
Hem insan hem de çevre sağlığını gözeterek, ulaşım ve eğlence ihtiyacını güvenli şekilde karşılıyor.
Emisyon ve atıkları gezegenin dengeleyebileceği düzeyde tutarak, doğal kaynakların tüketimini azaltıyor.

Arazi kullanımını ve ses oluşumunu kısıtlıyor.



                           BURSA TELEFERİK ÇALIŞMA SAATLERİ

Hafta içi: 08:00 – 20:00

Hafta sonu: 08:00 – 20:00


                                              Kalite Politikası


Bursa Teleferik A.Ş, kalite polkitikasını şöyle tanımlıyor:

Bursa Teleferik A.Ş, müşterilerimizin ve işverenlerimizin değişen, gelişen ihtiyaç ve beklentilerini en üst seviyede sağlayabilmek için;

Kalite, çevre ve iş güvenliği konularında eğitimden asla taviz vermeden çalışanlarımızın, tedarikçilerimizin ve taşeronlarımızın katılımı ile sürekli iyileştirmeyi,


Çalışanlarımızın gereken standartlarda çalışma kabiliyetine ve kapasitesine sahip olabilmeleri için gereken altyapı ve eğitim desteğini sağlayarak, firmamızı hedef pazarlarda daha aktif ve tanınır hale getirmeyi,


Çalıştığımız tüm sektörlerde yeni teknoloji ve ekipman kullanımını optimum düzeye çıkarmayı,
Yeni projeler geliştirerek sürekli gelişmeyi ve iş çeşitliliğini sağlamayı,


Sistemin basitleştirilerek, tüm çalışanlarımız tarafından daha kolay ve etkin bir şekilde uygulanabilirliğini garanti altına almayı,


Şirketimizin yapmış olduğu tüm işlerde raporlama, arşivleme ve tablolama işinin daha fazla geliştirilmesi için bir bilgi deposu oluşturmayı ve çalışan personelin geçmişe dönük dokümanlara, bilgilere daha kolay ulaşabilmesini sağlamayı,


Kalite, Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri’nden ödün vermeden belirlenen hedeflere zamanında ulaşmayı ve etkin bir şekilde çözüm üretmeyi,


İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre sağlığı konuları ile kalitemizi ve faaliyetlerimizi etkileyen tüm ulusal, bölgesel ve ilgili tarafların yönetmeliklerine uymayı,

Tüm iş kollarımızda çevre ve iş sağlığı ve güvenliği risk analizlerini yapmayı,


Tüm iş kollarımızda çevresel etkileri, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili riskleri kontrol altına almayı, bu riskleri azaltmayı ve denetlemeyi,


Saha çalışmaları kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği riski taşıyan her yerde çalışan personel, tedarikçi, taşeron, ziyaretçiler ve çevre halkının güvenliğini sağlamayı,
Tedarikçilerimizin, işverenlerimizin, taşeronlarımızın, geçici veya kalıcı olarak çalışan tüm personelimizin çevreye karşı sorumlu olmalarını teşvik etmeyi, taahhüt eder.



                                           Bursa Teleferik İletişim Bilgileri

                                                       Merkez Ofis:

Adres: Çekirge Caddesi, İntam 101 İş Merkezi, K:3, Daire : 311- 314, Osmangazi, Bursa, Türkiye

Faks: +90 224 233 56 75

E-mail: bilgi@teleferik.com.tr
Web adresi: http://www.teleferik.com.tr/



                                                   Teferrüç İstasyonu:

Adres: Piremir Mahallesi, Teferrüç İstasyonu,No: 88, Yıldırım, Bursa, Türkiye

Telefon: 444 6 345
Faks: +90 224 233 56 75

E-mail: bilgi@teleferik.com.tr
Web adresi: http://www.teleferik.com.tr/

Kaynak: teleferik.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot