Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

26 Ağustos 2019 Pazartesi

28 Aralık 1930 Aris FC - Karşıyaka Maçı ve detayları


Tarih : 28 Kanunuevvel 1930 (28 Aralık 1930)
Yer : Midilli
1914 yılında Yunanistan’ın Selanik kentinde kurulan, adı Yunan mitolojisindeki savaş tanrısı Ares’ten alan Aris takımı, Yunan Milli takımına 3 oyuncu vermekteydi ve Yunanistan’ın belli başlı 3-4 takımından birisi idi.  Karşıyakamızı Midilli’ye maç için davet etmişlerdi. Şimdi Avrupa liglerinde mücadele eden Aris takımı, 89 yıl önce Karşıyakamız tarafından 5-1’lik skorla şehirlerine uğurlanıyordu.
1930 yılında Selanik şampiyonu olan Aris takımı, kulübümüze Midilli’de gayet dostane şekilde karşılıyor, hatta Yunan futbolseverler “Zito Türkiye”(Yaşa Türkiye) sloganları atıyorlardı. Türk ve Yunan dostluğunu gösterir vaziyette bayraklarla donanmıştı tüm Midilli. Akşam Aris takımı tarafından oyuncularımız şerefine 200 kişilik bir çay ziyafeti verilmiştir. Çayda Midilli mutasarrıfı, belediye reisi ve erkânı hükümet hazır bulunmuşlardır. Ziyafet esnasında dostane nutuklar irat olunmuştur.
Hatta Yunan takımından,  Vali Paşa’ya gelen bir telgrafta: “Mağlup olduk, fakat yüksek Türk gençlerinin üzerimizde bıraktıkları hatıraları unutmayacağız.” Denilmektedir.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot