Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

30 Kasım 2018 Cuma

BURSA'DA NE YENİR? NEREDE YENİR? EN İYİ RESTORANLAR



Bursa'da ne yenir? Nerede ne yenir? Bursa'nın en iyi restorantları hangileridir. Gibi birçok soruyu  cevaplamadan önce Bursa'nın çok zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirtmek isterim.  Ege’ye, Trakya’ya ve İç Anadolu’ya yakınlığı, merkezi bir şehir olması, zamanında Balkanlar’dan göç alması Bursa mutfağını zenginleştiren sebeplerden biridir. Çok kültürlü bir toplumun vermiş olduğu ayrıcalık, Bursa'nın mutfağına yansımış durumdadır.

1- Bursa'da Ne Yenir? Nerede Yenir?  ( İskender Kebap ) 


Evet Bursa'da ne yenir? sorusunun ilk cevabı Bursa ile özdeşleşen İskender Kebap yenir? İskender Kebap ilk defa 1876 yılında İskender adında biri Bursa'da yapımına başlamıştır. O günden bugüne İskender Kebap halen varlığını devam etmektedir.

 Bursa da ne yenir sorusuna cevap olarak ilk sıradaki yerini almış durumdadır.  Sırf iskender yemek için İstanbul’dan kalkıp Bursa’ya gelenler var. Nefis pofuduk pideleri üzerinde gezdirilen kızgın tereyağ, yanına koyulan yoğurt muhteşem bir lezzet veriyor. Bursa da ne yenir?  Nerede yenir? Aşağıda belirtilmiştir.

Bursa’da İskender Nerede Yenir?


*Kebapçı İskender
*Mavi Dükkan
*Uludağ Kebapçısı
-----------------------------

2- Bursa'da Ne Yenir? Nerede Yenir?  ( Cantık ) 


Cantık'ta  İskender kebap gibi Bursa ile özdeşleşen yemeklerin başında yer almaktadır. Belki bir çoğunuz ilk defa ismini duymuşsunuz. Cantıktan kısaca bahsedecek olursak,  ortasında kıyma olan  pidelere deniyor. Aydın’daki Şam işi pideyle karıştırılmasın, bu biraz daha tombiş bir pide. Ortasındaki kıyma da eser miktarda diyebiliriz. Ancak çok lezzetli.(Bir oturuşta 3-4 tane yememek için kendinizi zor tutuyorsunuz)

Bursa'nın En İyi Cantıkçıları


Aynalı Çarşı Pidecisi
Acıdayı
-----------------------------

3-Bursa'da Ne Yenir? Nerede Yenir? ( Pideli Köfte )


Bursa'da ne yenir sorusuyla İskender Kebaptan sonra en çok anılan yemek Pideli köftedir.  Üçüncü sırada yer vermiş olsak ta aslında İskender kebaptan sonra Pideli köfte gelmektedir. Kısaca Bursa'da yapılan pideli köfte; Altında iskender pidesi, üstünde köfteler, domates sosu ve tereyağıdan yapılmaktadır.  Bir de pideli köfte deyince Bursa' kayhan çarşısı gelmektedir. Bu çarşıda pideli köfte çok lezzetli yapılmaktadır.

Bursa'nın En İyi Pideli Köfte Restoranları


Kayhan Çarşısı
Çiçek Izgara
Küçük Saray
-----------------------------

           BURSA'NIN EN İYİ RESTORANTLARI ( İSKENDER KEBAP )


Bursa’nın en iyi restoranlarında üç iskender dükkanına aynı sırada yer vermek istedim. Bursa’da iskender nerede yenir sorusunun cevabı bu üç restorandır. Kebapçı İskender’de genelde sıra beklemezsiniz, dükkanın iç dekorasyonu, renkli camları, ahşap kolonlar önce gözünüzü doyurur.

Uludağ Kebapçısı eski Santral Garaj yakınındadır. Bursa’da, özellikle şehir dışından gelenlerin iskender yemek için en çok tercih ettiği restorandır. Kalabalıktır biraz sıra bekleyebilirsiniz.
Mavi Dükkan, Bursa’nın merkezi heykelde bulunur. Uzaktan gördüğünüzde bile neden mavi dükkan dendiğini anlayacaksınız. Ancak sıra beklemeniz olası. Öğleden hemen önce gelirseniz sıra beklemeden girebilirsiniz.

                      BURSA'NIN TATLI ÇEŞİTLERİ 


Bursa'da Ne Yenir? Bursa'nın Tatlı Çeşitleri ( Kestane Şekeri )


Bursa Kestane şekeri, Bursa’lı dostlarımızın başka kentlerdeki tanıdıklarına sıkça aldığı hediyelerden. Kırık kestane şekeri, çikolatalı ve normal kestane şekerleri mevcut. Ayrıca boyutuna göre de ayrıca sınıflandırılıp satılıyor. Alternatif olarak karyokayı şiddetle öneririz.

Kestane Şekeri Nereden Alınır?


Kafkas Şekerleme
İpek Kestane Şekeri

Bursa'da Ne Yenir? Bursa'nın Tatlı Çeşitleri ( Süt Helvası )


Bursa’da ne yenir listesinde süt helvasına yer vermesek olmazdı. Aynı zamanda Bursa helvası olarak da geçer. Üzeri yanık, akışkan, sıcak servis edilen bir helva. Çok ama çok lezzetli. Esnaf lokantalarında bulabilirsiniz.

Bursa da Ne Yenir? Bursa'nın Tatlı Çeşitleri Alternatifler 


KEMALPAŞA TATLISI - CEVİZLİ LOKUM- BAĞDAT HURMASI - TAHİNLİ PİDE-



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot