Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

18 Ekim 2018 Perşembe

ULUDAĞ MİLLİ PARKI GEZİLECEK YERLER / FOTOĞRAFLI /



Uludağ Milli park hakkında bilgi


Uludağ milli parkı 1961 yılında, milli park olarak ilan edilmiştir. İlk başlarda 12.762 hektar olan uludağ milli parkı daha sonra, 27,000 hektar alana çıkarılmıştır. Uludağ Milli parkı çok büyük olup, günebirlirlik gezilmesi imkansızdır.

Yani buraya en az birkaç gününüzü ayırmalısınız.  Zaten Uludağ milli parka gelen ziyaretçiler kamp kurup, birkaç gün kalmaktadırlar. Uludağ milli park ile ilgili bilgiler değişik kaynaklardan edindiğim bilgilere göre,  parkta bilimsel araştırmalar sonucunda, alana uygun bitki ve hayvan türleri entegre edilmiştir.

Yani Uludağ milli park bir bilimsel araştırma konusu olmuş bir parktır. Uludağ mili park giriş ücretleri 2018 tarifesine göre küçük araçlar 15 tl büyük araçlar ise 20 tl olarak güncellenmiştir. Uludağ milli parkın girişinde ücreti ödedikten sonra parkın içine ulaşım sağlayabilirsiniz.


ULUDAĞ MİLLİ PARKINDA GEZİLECEK YERLER 


Uludağ da gezilecek ve görülecek yerlerin çok fazla olması sebebiyle biz milli parkta gezilecek en önemli yerleri söylemeye çalışacağız. Uludağ milli parkı kır evlerini gezebilirsiniz. Bu evler ahşaptan yapılmış olup, içi dayalı döşelidir.

Tam bir dağ evi havasını veriyor. Uludağ Sarılan ve Çobankayayı gezebilirsiniz. Buralar piknik ve doğa sporları için en uygun alanlardır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist buralarda kamp ve piknik yapmak için gelmektedirler.

Milli park sahası içerisinde "oteller bölgesi" diye adlandırılan mevkii ziyaretçilere kış aktivitelerinde kayak imkânı sunarken, Sarıalan, Çobankaya ve Kirazlıyayla mevkiileri kamp ve günübirlik kullanımlar için düzenlenmiş sahalardandır.

Uludağ Milli Parkı'nda ayılar, çakallar, tilki, sincap, tavşan, gelincik, yaban domuzu, yılan, kertenkele, dağ kartalı, ağaçkakan, baykuş, güvercin ve serçeler gibi farklı türler yaşamaktadır. Sakallı akbaba (Gypaetus Barbatus) Milli Park'ta bulunan endemik türlerden biridir.

Buna ek olarak, kırmızı orman karıncaları ormanlardaki tüm zararlı böcekleri yiyerek Uludağ Milli Parkı'na büyük faydalar sağlıyor. Uludağ, sakallı akbaba ve dağ kartallarının üreme nüfusuna ev sahipliği yapması nedeniyle Önemli Kuş Alanı olarak tanımlanmıştır.

Uludağ milli park   nerede?  nasıl gidilir? Uludağ Milli park'a  ulaşım 


Uludağ Sarıalan, Bursa ili, Osmangazi ilçesine bağlıdır. Uludağ Milli Parka kendi aracınızla ya da teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz. .  Özel araçla ya da toplu taşıma araçları Uludağ milli parkın içine kadar gelmektedir.

Uludağ Milli Parkı, çok popüler ve yoğun bir kayak merkezine dönüştürülüyor. Kar 4 metreye kadar çıkabilir. Milli Park'a hem karayolu hem de teleferik ile ulaşılabilir. Kayak beldesi Bursa'ya karayoluyla 40 dakika ve havalimanına 60 dakika uzaklıktadır. Özel araçla seyahat etmek, Çekirge yolu en kolay olanıdır. Sürücüler kış aylarında tekerlek zincirlerini, takozları ve ağır halatları tutmalıdır.

Uludağ Milli Park  Konaklama Yerleri


Uludağ milli park  otelleri ile Uludağ milli park  orman evlerini tercih edebilirsiniz. yukarıda da belirttiğim gibi baraka, çadır, dağ evi gibi alternatifler de mevcut olup, zevkiniz doğrultusunda tercihinizi kullanabilirsiniz.

Uludağ milli park  dağ evleri ve Uludağ milli park  orman köşkleri, dayalı döşeli olup, size sadece konaklamak kalır. Uludağ milli park kamp fiyatları 2018  için milli parklar müdürlüğünü aramalısınız. Çünkü fiyatlar değişiklik gösterebilir. Uludağ da kayak gezilecek yerler için tıklayın. 

 Aşağıdaki soruların cevabı yukarıdaki yazımın içinde mevcuttur. 

uludağ milli parkı bilgi
uludağ milli parkı hakkında bilgi
uludağ milli parkı kır evleri
uludağ milli parkı ile ilgili bilgiler
uludağ milli parkı giriş ücreti 2018
uludağ milli parkında gezilecek yerler
uludağ milli parkı nerede


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot