Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

19 Ekim 2018 Cuma

BURSA HAYVANAT BAHÇESİ GEZİLECEK YERLER / FOTOĞRAFLI /


Bursa  Hayvanat bahçesi; Bursa da gezilecek ve görülecek yerler arasında önemli bir yer  olup,     mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken bir yerdir. Bursa hayvanat bahçesini, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Bursa'nın gezilecek yerleri arasında önemli bir yer olup, ulaşımı çok rahattır.

Bursa'ya yolu düşen gezginlerin en çok gezmeyi istedikleri yerin başında Bursa hayvanat bahçesi gelmektedir. Bursa hayvanat bahçesi,  Bursa da gezilecek yerler arasındaki listenize ekleyebilirsiniz. Peki Bursa hayvanat bahçesi nerede? Nasıl gidilir? giriş ücretleri,  gibi sorulara  şimdi değineceğiz.


BURSA HAYVANAT BAHÇESİ  NEREDE? NASIL GİDİLİR?


Bursa hayvanat bahçesi,  Bursa  ili, Osmangazi ilçesine bağlı olup, Soğanlı mahalesinin kuzeyinde yer almaktadır. Bursa hayvanat bahçesi, ulaşım açısında rahat ulaşım sağlanabilecek bir alanda kurulmuştur.

Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabildiği gibi kendi özel araçlarınızla da çok rahat bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa hayvanat bahçesine dolmuşlar, Bursa kent meydanın alt tarafından,  Genç Osman minibüs duraklarından kalkmaktadır.

Bursa Botanik parka giden dolmuşlar ve minibüslerin üzerinde soğanlı botanik park yazılmaktadır. Minibüslere bindiğiniz takdirde,  20 dk gibi sısa bir süre içinde Botanik parka ulaşabilirsiniz. Kendi aranız ile gidecekseniz eğer İzmir yolu takip edip, sağ tarafta büyük tabelayı görebilirsiniz. Botanik park ve Bursa  hayvanat bahçesi birbirine çok yakın yerdedir.

BURSA HAYVANAT BAHÇESİNİN ÖZELLİKLERİ 


Bursa hayvanat bahçesi, Botanik Park’la birlikte 1998 yılında hizmete açılan Bursa Hayvanat Bahçesi, hayvanların doğal yaşam ortamlarına uygun olarak düzenlenmiş barınaklara sahiptir. Bursa Hayvanat Bahçesi, dünya standartlarında modern bir bahçe olarak projelendirilerek, 206.600 m²’lik bir alana kurulmuştur.

 Botanik Park’ın hemen yanında hizmet veren Bursa Hayvanat Bahçesi’nde 55 türde 500 hayvan yaşamaktadır. Avrupa’nın, alanında sayılı parklarından biri olan Bursa Hayvanat Bahçesi’nde; ayı, kurt, aslan, leopar, yırtıcı kuşlar, lama, yaban eşeği, deve, maymun bölümlerinin yanı sıra deve kuşları ve zebralarında bulunduğu Afrika Savağı bölümü yer almaktadır.

Su kuşları için ayrılan bölümde dev bir kafes ve gölet bulunmaktadır. Çağdaş bir anlayışla kurulan Bursa Hayvanat Bahçesi, ziyaretçilerin hayvanları çok daha yakından görme imkanı sağlar. Bursa Hayvanat Bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri yerlerden biridir.

 Su kuşları kafesi, aslan barınağı ve Afrika savanası Avrupa’nın en iyi örnekleri arasında gösterilen Bursa hayvanat bahçesinde, çocuk hayvanat bahçesi bölümünde yer alan ve Türk mimarisini yansıtan Cumalı Kızık evleri de oldukça dikkat çekicidir. Kestel gezilecek yerler için tıklayın. 

BURSA HAYVANAT BAHÇESİ ZİYARET  SAATLERİ VE GİRİŞ ÜCRETLERİ


Bursa Hayvanat Bahçesi açılış-kapanış saatleri
Bahar Sezonu:09:30 – 19:00
(Nisan-Mayıs-Eylül-Ekim)
Yaz Sezonu:09:30 – 19:00
(Haziran-Temmuz- Ağustos)
Kış Sezonu:09:30 – 17:00

(Kasım- Aralık-Ocak- Şubat-Mart)

Giriş ücretleri 

Hayvanat bahçesine giriş ücretleri aşağıda yazıldığı gibidir. Ancak gideceğiniz zamana göre ücret tarifesinde değişiklik gösterilebilir.

Biletler 3.00 TL. dir. BUKART geçerlidir ve öğrenciler BUKART’larını kullanarak indirimli 2.00 TL.’ye giriş yapabilirler.

Adres: Yakın Çevre Yolu 2.km Soğanlı / BURSA
Tel: 0224 211 28 30 - 211 28 31

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot