Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

30 Eylül 2018 Pazar

BURSA'DA GEZİLECEK YERLER / FOTOĞRAFLI/



BURSADA GEZILECEK YERLER

Bursa Türkiyenin 2016 yılında yaşanılabilir kent sıralasında 1. Sırayı alan ve aynı zamanda dünyada 37. sırada bulunan güzel bir şehirdir. Türkiyenin en güzel şehri Bursada bir günde gezilecek yerler çok fazladır.

 Çünkü bursada görülecek yerleri  saymakla bitmez kadar zengin bir şehirdir. Bursanın güzel yerleri, Bursada gidilecek mekanlar, Bursada hafta sonu gidilebilecek yerler, Bursa merkezde gezilecek yerler, Bursada mutlaka gezip görülecek yerler ve Bursada gezilecek yerlerin adları  listesi aşağıda bakabilirsiniz.

*Osmangazi gezilecek yerler

 Bursa Ulu cami

Bursa ili, osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. Padişah Yıldırım Bayezit tarafından 1399 yılında tamamlanmıştır. Bursanın simgesi sayılmaktadır. Aynı zamanda Türkiyenin en önemli tarihi yapısıdır. Bursada  görülecek yerler ve gezilecek yerler tarihi listesine mutlaka ekleyin.Çünkü bursada gezilecek manevi ve dini yerler içinde ilk sırada Ulu cami gelir.

Uludağ Kayak Merkezi

Bursa ili, Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. Türkiyenin kış turizminde önemli bir yere sahiptir. Yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bursada mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Bursa Uludağda kayak yapmak çok güzel tavsiye ederim.Ama Bursada baharda gezilecek yerler olarak Uludağa gelmeyin :)

Bursa Tophane

Bursa ili, Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. Osmanlı devletinin toplanın bulunduğu yerdir. Aynı zamanda Tophane Saat Kuleside anılmaktadır.Tophaneye çıktığınızda Bursanın her tarafını görebilme şansına sahip olursunuz. Bursada gezilecek mekanlar içindeki listenize mutlaka ekleyin.

Koza Han

Bursa ili, Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. 1491 yılında 2.Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan, ipek böceği kozalarının satıldığı bir yerdir. Bursanın ipek ticaretinde önemli bir yere sahipti. Muhteşem bir tarihi yapıya sahiptir. Bursada gezilecek ve görülecek yerler arasında sıkça ziyaret edilen bir yerdir. Ingiltere kralicesi 2. Elisabetin turkiyede ilk ziyaret ettigi yerdir. Sizde Bursada bir günde gezilecek yerler listesine eklemeyi unutmayin.

 *Yıldırımda gezilecek yerler

Cumalıkızık köyü

Yıldırım ilçesine bağlı olan Cumalıkızık köyü 700 yıllık osmanlı köyüdür. Uludağın yamacına yaslanmış tarihi yapısıyla, 2014 yılında UNESCO Dünya mirası olarak tescil edildi. Bursada köy kahvaltısı deyince ilk akla gelen yerdir. Cumalıkızık köyü Bursada bir günde gezilecek yerler listesine mutlaka ekleyin.

 Irgandı Köprüsü

1442 yılında ırgandalı ali'nin oğlu Hacı Musihittin tarafından inşa edilmiştir. Dünyada ırgandi köprüsüne benzer 3 köprü daha vardır. Irgandi köprüsü en eski olandır. Köprü üzerinde minyatür, sedefkarlık, mumculuk, nakkaşlık gibi çeşitli sanat dalları icra eden dükkanların yanında kafeteryalarda bulunmaktadır. Huzurlu ve sakin bir yer. Bursada görülecek yerler listenize ekleyin.

               Emir Sultan Cami

Bursada gezilecek yerler arasında Emir Sultan camisi, Yıldırım Beyezid'in kızı tarafından eşi Emir Sultan için yaptırlan bir eserdir. Cami bursanin en önemli dini merkezlerindendir. Bursanın Turistlik anlamda da çok  önemli yere sahiptir. Türkiyede ziyaret edilen dini merkez arasında ikinci sırada yer alır.

*İnegölde gezilecek yerler

Oylat Kaplıcaları

Bursa ili, inengöl ilçesine bağlı olan kaplıca, yerli ve yabancı bir çok turist ağırlar. Yılın 12 ayı doluluk oranına sahiptir. Kaplıcaların şifalı suları yanında, doğal güzellikleri ile adeta huzur kaynağı bir yerdir. Bursada mutlaka gezip görülmesi gereken yerler arasındaki listenize eklemeyi unutmayın.

Oyrat Mağarası

Bursa ili, İnegöl içesinde bulunmaktadır. 700 metre uzunluğuyla Türkiyenin en büyük mağarasıdır. İçinde kelebek, yarasa ve birçok canlı bulabilirsiniz. Mağara içinde yürürken sanki aynı yerde duruyormuş hissi verir. Bursada gezilecek yerler doğa yerlerden biridir.

*Kestelde gezilecek yerler

Saitabat Şelalesi

Bursa ili, Kestel ilçesinde bulunmaktadır. Uludağdan gelen sulardan oluşan bir doğa harikasıdır.Su sesleri adete içinize huzur olup akacaktır. Muhteşem bir tabiata  sahip. Bursada gidilecek mekanlar içinde güzel bir yerdir.

Bursada gezerken acıktınız ve bursada ne yenir, bursanın meşhur yemeği, bursada yenilecek yemek diye merak ettiğiniz? tabiki bursayla özdeşleşen yemeği  İskender kebap yiyeceksiniz. Pideli köfte yiyeceksiniz.

Sonra bursayı sevdiniz ve bir gün ya da bir kaç gün daha kalmak istediniz.  Bursada kalacak oteller, Bursanın güzel otelleri,  Bursanın uygun otelleri, Bursa otelleri, Bursada kalınacak oteller hangileridir diye  öğrenmek istediniz. işte bursanın en güzel otelleri, Kervansaray otel, Divan otel, Almira otel gibi otellerde kalabilirsiniz.

*Mudanyada gezilecek yerler

*Mudanya Nerede?
*Mudanya Tarihi?
*Mudanyada gezilecek yerler?
*Mudanyada yapılacak şeyler?
*Mudanya otelleri ve pansiyonları
*Mudanyada yeme  içme
*Mudanyaya nasıl gidilir?
*Mudanyada ne yenir?
*Mudanyaya ulaşım

Mudanya Marmara bölgesinde Bursa iliine bağlıdır. Bursaya 29 KM, İstanbula 171 KM mesafededir. Deniz turizmi, tarihi, ve doğal yapısıyla adeta bir cennet bahçesini simgeliyor. ilk defa Mudanyaya gelecek ziyaretçilerin mutlaka gezip görmesi gereken yerleri sıraladım. Buraları gezmeden giderseniz mutlaka pişman olursunuz.. Mudanyada görülecek yerler ve gezilecek mekanlar listesine mutlaka ekleyin.

Mudanyada Mutakere evi müzesini mutlaka ziyaret edin.
Eski Girit mahallesine mutlaka uğrayın.
Barbunun hassını mutlaka yiyin.
Rum kasabası Trilyeyi mutlaka gezin.
Mudanya Gren house hotelde kalabilirsiniz. Temiz ve güzel bir hotel.
Mudanyada balık yemezseniz olmaz, mutlaka tatmanız lazım.
Mudanyada İstanbula ido ve budo deniz otobüsleri ile ulaşım çok rahat.

     İşte yukarıda sizin için hazırladığm bursada gezilecek 10 yer içinde istediğinizi gezebilirsiniz. Bunlar Bursada gezilecek yakın  yerler olması sebebiyle ekledim. Bursada arabayla gezilecek yerler olarakta gezebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını kullanarakta gezebilirsiniz. Ayrıca Bursa Emir Sultan Camii ve Külliyesi  adlı yazımı okumanızı tavsiye ederim. İyi gezmeler... Uludağ nerede nasıl gidilir TIKLAYIN

x

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot