Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

9 Ekim 2016 Pazar

Bursa Cumalikizik’ta Nerede Ne yenir

Bursa Cumalıkızık’ta Nerede Ne yenir

Cumalıkızık’ın serpme köy kahvaltısı en meşhur ve bilinen yiyeceğidir. Bursa’ya yakın olması nedeniyle, hafta sonları ve hafta içi zamanı müsait olanlar çok çeşitli ve keyifli bir kahvaltı için CumalıKızık’ı tercih ediyorlar. CumalıKızık’ta kahvaltılara saat 10.00’dan sonraya kalmaz. Yani yer bulmakta zorlanabilirsiniz. O nedenle erken gitmeye bakın.

 


 Cumalıkızık'ta Serpme kahvaltı

Cumalıkızık’ta köy kahvaltısının olmazsa olmazı gözlemedir. Elde açılmış, lezzetli ve ince yufkası, peynirli, patatesli, kıymalı, ıspanaklı seçenekleri ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmesi olmuştur gözleme.

Cumalıkızık kahvaltısı

Kahvaltı yapmak için köy meydanı ve çevresinde, yerler mevcuttur. Özellikle adını duyurmuş marka olmuş mekânlarda vardır. Bunlar Mavi Boncuk ve Narlı Bahçe’dir. Buraları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca Kınalı Kar Konak’ın restoranında mantısı ve sac kavurması da meşhurdur.

Cumalıkızık'ta gözleme

Buraya kadar geldikten sonra buradan ne alabilirsiniz. Tabi ki kestane, böğürtlen ve ahududu alabilirsiniz.  Ayrıca hediyelik eşya satan dükkânlarda vardır. Buralardan alış veriş yapabilirsiniz.
Turisti bol bir yer olduğu için köyde çoğu evin önünde ev yapımı ürünlerin ve hediyeliklerin bulunduğu tezgâhlar görebilirsiniz.





Köyde yetişen meyveler, salça, tarhana, erişte, turşu, reçel genellikle köy kadınlarının başında durduğu tezgâhlarda tüm albenileriyle sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot