Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

26 Kasım 2018 Pazartesi

İZNİK'İN NEYİ MEŞHUR? / YEME / İÇME / MANZARA/ FOTOĞRAFLI /



İznik Neyi meşhur ( yemek olarak )


İznik göresel yemekler dışında, en çok  et veya balık yemeği tercih edilmektedir. Özellikle İznik ile özdeşleşen  yayın şiş ve kerevit yemenizi tavsiye ederim. Çünkü iznik'in en meşhur yemeğidir. İznik gölü dibinde bulunan restaurantlarda daha taze balık yeme şansı bulursunuz.

İznik'in neyi meşhur? ( Yemek olarak )


İznik'in neyi meşhur?  sorularına cevap olarak yukarıda belirttiklerimin dışında,  Istakoz güveci, sazan balığı çorbası, yayın balığı tava, şiş veya buğulama, kerevit salatası ve kerevit güveç İznik Gölü çevresinde bulunan lokantalarda yiyebilirsiniz.  İznik Gölü kıyısında Umut Restaurant, Kopuk Restaurant ve Orhangazi Rahmi Baba Restaurant‘ta bu lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Bunlar iznik'te hem temizlik konusunda hem de lezzet konusunda isim yapmış restaurantlardır.

İznik gölü'nün hemen yanında olması sebebiyle gölde çıkan balıkların taze ve daha lezzetli olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca Bursa merkeze yolunuz düşerse mutlaka pideli köfte ve iskender yemenizi tavsiye ederim. Çünkü Bursa'nın en meşhur yemeği İskender kebap ve Pideli köftedir. Ayrıca cantık'ta Bursa'nın diğer önemli lezzetlerinden biridir.

İznik'in neyi meşhur? (yemek olarak )


İznik Gezilecek Yerler, İznik'te yemek nerede yenir İznik’te Yemek Nerede Yenir? – Köfteci Yusuf


İznik'in neyi meşhur? İznik merkez de yer alan köftecilerden birinde köfte yiyebilirsiniz. Tavsiyemiz Köfteci Yusuf. Köfteci Yusuf hem İznik ve Bursa merkez ve ilçelerinde birçok şubesi bulunan güzel bir mekandır. Adı köfteci olabilir ama biz size bu mekanda beyti, külbastı, sucuk, bol kaymaklı tahinli ve cevizli ekmek kadayıfı tavsiye ediyoruz. Köfteci Yusuf İznik restaurantları içinde hem ucuz ve lezzetli olması açısından en çok tavsiye edilen İznik'teki yeme içme mekanlarının başında yer almaktadır.

İznik Gezilecek Yerler, İznik'te ne içilir?  İznik Gezilecek Yerler – İznik’te Ne İçilir? – Süleyman Paşa Medresesi


İznik'e gittiğinizde biraz soluklanmak için canınız bir şeyler içmek istedi ve İznik'te ne içilir? İznik'te nerede ne içilir? sorularını merak ettiğiniz. O halde hemen Süleyman Paşa Medresesinde yer alan kafede oturup tarihi içinize solurken bir fincan Türk kahvesi ile yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Buranın türk kahvesi çok meşhur olup, bol köpüklü olması yanında tarih ile içiçe olması açısından son derece güzel bir mekandır. Burada mutlaka Türk kahvesi içilmelidir.

İznik'in Neyi meşhur? Manzara olarak )


İznik'te yeme içme dışında neyi meşhur diye merak ediyorsanız. Öncelikle İznik'te bulunan İznik gölü manzarasını seyretmenizi tavsiye ederim. Göl kenarına gidip hem kafa dinleyebilirsiniz. Hem de eşşiz İznik gölü gün batımını ve gün doğumunu seyredebilirsiniz. İznik gölü çevresinde her yerde rahatlıkla İznik gölü gün batımı ve İznik gölü gün doğumunu seyredebilirsiniz. Özellikle evlenecek çiftlerin en çok düğün fotoğrafları dış mekan çekimi için İznik gölü çevresini tercih etmektedir.


İznik'in Neyi meşhur? İznik’te Ne Alınır?


İznik’te zeytin ve zeytinyağı,
İznik köpük helvası,
Çini galerilerinden çini,

Özgün yöresel eşyalar ve giysiler bulabileceğiniz küçük ama otantik dükkanlardan alışveriş yapabilirsiniz. Buradaki ürünlerin hepsi doğal ürünler olması yanında ucuz ve kaliteli olması da önemlidir. İznik'in neyi meşhur derseniz bence bunların başında zeytin ve balık gelir. İznik'te ne yenir detavaylı bilgi için tıklayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot