Son Eklenen Haberler

Post Top Ad

Your Ad Spot

29 Eylül 2018 Cumartesi

ULUDAĞ TELEFERİK /GEZİLECEK YERLER / ULAŞIM /





ULUDAĞ TELEFERİK

Uludağ; gezmek ve seyahat etmek için gelen ziyaretçilerin Uludağa çıkmadan önce, mutlaka Uludağ Teleferiki görmelerini tavsiye ederim. Çünkü Uludağ Teleferik gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir.



Uludağ Teleferik nerede? Uludağ teleferik ne kadar sürüyor? Uludağ teleferik ücretleri... Uludağ teleferik kaç metre? gibi sorular sorduğunuzu ve yanıt beklediğinizi biliyorum. Uludağ teleferik, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, bağlı olup, teleferik adı verilen mahalede ulaşım sağlanmaktadır. Uludağ teleferik yer ile gök arasında bir yerdedir :)



Tam olarak 9000 metre ile dünyanın en uzun teleferik hattı olma unvanını taşır Bursa Teleferik. Bursa’nın en alçak kısımlarından 236 m'lik rakımda başlayan yolculuk, yaklaşık 30  dakika sonra 1810 m'lik rakımda sona erer. Bu teleferik aynı zamanda Türkiye'nin ilk teleferiğidir.


1963 yılında hizmet vermeye başlayan teleferik, 2012 yılında yenilenme sürecine girmiş ve bugün dünyanın en modern teleferikleri arasında kendine yer edinmiştir. Yaşattığı deneyimi “İki güzellik arasında bir hayal yolculuğu” olarak nitelendiren Bursa Teleferik, Uludağa gitmek isteyen, yerli ve yabancı birçok turistin tercih ettiği bir ulaşım aracıdır.


Teferrüç istasyonunda yaklaşık 240 araçlık bir otopark mevcut. Otoparkın günlük ücreti 15 TL. Özellikle haftasonları otopark çok yoğun. Teleferikle Uludağ’a çıkmak yaklaşık 30 dakika sürüyor. Bu yolculuk sırasında muhteşem doğa manzaraları size eşlik ediyor. Karla kaplı bir doğaya kuşbakışı bakabilmek bir hayli heyecan verici.

Teleferiğin ücreti de gayet makul. Kişi başı tek yön fiyatı 25 TL. Eğer gidiş dönüş alırsanız 35 TL. Gidiş dönüş biletlerinin aynı gün içerisinde kullanılması zorunlu. Öğrenci ve 65+ için indirim mevcut; tek yön 15, gidiş dönüş 25 TL tutarında.

Uludağ  Teleferik; Teferrüç, Kadıyayla, Sarıalan ve Kurbağa Kaya (Oteller) isimli 4 istasyona sahip. Bu istasyonlardan Teferrüç şehir merkezindeki, Sarıalan piknik alanındaki ve Kurbağa Kaya da oteller bölgesindeki istasyonlar.



Teleferikle Uludağ’a giderken Sarıalan istasyonunda aktarma yapmanız gerekiyor. Bu aktarma öyle zor bir aktarma değil. Teleferikten inip 5 dakika yürümeniz ve diğer hatta geçmeniz gerekiyor. Bursa Uludağ Kayak Merkezi için tıklayın. 

Aşağıdaki soruların cevabı, yukarıdaki Bursa Uludağ teleferik adlı makalemin içinde bulunmaktadır.

Uludağ teleferik nerede?
Uludağ teleferik ücreti ne kadardır?
Uludağ teleferik ulaşım
Uludağ teleferik kaç metre?
Uludağ teleferik hattı
Uludağ teleferik adres
Uludağ teleferik


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Post Top Ad

Your Ad Spot